jag ska bygga en soffa

Ikväll har Anna och Alve varit över och tänkt soffa med mig. Tur att man känner människor som kan tänka smart och räkna matte. Jag hängde knappt med men förstod till slut! Det var mest Anna som satt och klurade och räknade och kladda ner allt på papper till mig, så nu är det bara och skaffa virke för att sedan bygga ihop skiten!

Det kommer nog bli rätt nice! Och den kommer vara tillräcklig stor för att folk kan sova på den!

Sanna har erbjudit sig att hjälpa mig med att sy till fodral till dynorna. Ska försöka få tag på några bra dynor/madrasser att skära till och skaffa något nice tyg att klä in dem med! och som ryggstöd ska jag bara ha en drös med kuddar!


Jesper har ritat av mig! Jag visste inte om det men blev glad
när jag såg bilden som han lagt upp på bilddagboken/dayviews.

till Moss

Jag har skissat lite på en tatuering till Linn. Jag försökte följa hennes önskningar. Nu är det bara hon som måste tycka om den också! Det är svårast. Jag får alltid prestationsångest när jag ska göra någonting till någon annan.


det blev ansikten ändå...

Jag sa ju i förra inlägget att jag hade tänkt göra mer mönster bara utan ansikten, men jag lyckades inte.. Det började med bara mönster, men sen blev det ansikten ändå.. fail! Hur fan misslyckas man med det. Jag glömde bort det helt enkelt och var helt inne i samma grej som jag alltid gör och kom på mig själv när det var för sent. Dock så blev det en bild som fungerar åt båda håll. Här är samma bild som jag bara har vänt på, som ni ser så är det ansikten både uppåt och neråt.
Det blev ju iof ganska ballt ändå. Men nästa gång ska jag inte tappa bort mig och falla tillbaka i vanor.

mönster i tusch

Nu har jag äntligen internet på min dator! Det är anledningen till att jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag, just att jag inte haft något internet i min lägenhet! Men nu är det fixat och nu kommer det flyta på igen hoppas jag!

Hur som helst så målade jag denna med flytande tusch och pensel en dag i  förra veckan, ville göra någonting annat än gubbar och ansikten så det blev mönster, eller typ en blomma till och med. Det var inte tanken från början utan jag bara gjorde någonting utan att tänka.. Jag tror jag ska göra mer sånt här, mönster osv, det va rätt kul och jag behöver göra nåt annat än ansikten ett tag känner jag.

På återseende.

'

västra långgatan

Jag tänkte att ni kanske ville se lite bilder på mitt och Ceylons nya hem. Jag har dock tagit bilderna med min mobil så dom är inte superbra, men ni se ju typ hur det ser ut iaf!


Hall/Vardagsrum
(jag måste dock köpa en riktig soffa och en matta)Jag har satt upp ett tyg bakom tvn. lätt att byta ut om jag ledsnar.

Toa
Sovrum
(gosnosCeye ligger och sover i sängen)

Kök
Jag har börjat byta ut alla knoppar från vita till udda, fattar 5 st nu bara

Det är mysigare i verkligheten, ni får komma och hälsa för att se hur det faktiskt ser ut på riktigt!

Anna var och hälsade på mig i Fredags när hon slutade skolan, hon har bloggat lite om det, kika!

http://anizle.devote.se/blogs/12501879/mys-hos-tuss.htm

Nu flyttar jag igen

Idag har jag packat det lilla jag hade att packa hos morsan för att sedan flytta in till stan igen.
Det  mesta  ligger  redan  i  lådor  eftersom  jag bara bott hemma tillfälligt i drygt 2 månader...


Jag var på lägenhetsvisning igår på västra långgatan i Sundsvall. Det var en 2a, källarlägenhet (10-15 min gångavstånd till centrum/stenstan). Den var dock inte städad än men jag sa att jag kunde ta på mig det själv! Det gjorde nog det hela mycket positivt för min del, Han Per lät nästan överraskad när jag sa det! Det hade varit andra och kollat på den innan mig (hur många vet jag inte riktigt) men det fanns fler som sa att de ville ha den, men han verkade gilla mig för det var jag som fick den! asum.

Jag ska träffa honom idag igen för att skriva kontrakt, och får förmodligen nyckeln med! Så inom en vecka så är jag och Ceylon stadsbor igen! Jag ska bara städa ur den ordentligt först innan jag kör dit mina saker! Det känns skönt att få en egen lya igen där jag bara behöver ta hänsyn till mig själv, och katten då såklart. Min borg och viloplats där jag kan slappna av, måla och springa omkring naken om jag känner för det.

Ni får gärna komma och hälsa på mig när jag fått i ordning, det är rätt stor så om någon behöver slagga över någon gång finns det nog möjlighet för det med! Ring mäh om ni varth på krogen å inte kommeh hem bah! Eller så kan ni bara komma över på en kaffe, det funkar också!

sushi

I torsdags gjorde jag sushi för första gången, Alve lärde mig!

Vi gjorde vegitariska och det blev supergott! Jag tycker att jag lyckades ganska bra med att få dem relativt snygga! (för att vara första gången liksom)

Detta måste göras om snart!btw.

Jag borde börja måla igen, med olja eller akryl. Det har blivit väldigt mycket tusch, och väldigt mycket samma gubbar när jag väl gör någonting. Jag frågade min mamma idag när jag visade henne bilden jag gjorde tidigare "Tycker du att det är tjatigt med mina gubbar?" Hon svarade " Ja lite, du kan ju så mycket mer!" Och hon har faktiskt rätt. jag kan mer, men jag gör inte mer. Jag borde göra mer. Jag borde plocka fram mitt stafli, mina penslar och mina färger. Jag ska bara komma på vad jag ska göra så är jag snart igång, eller om jag ska måla klart någon av tavlorna jag faktiskt har börjat med, vi får se! Men det vore ett bra sätt att fördriva tiden med då jag än så länge fortfarande är arbetslös.

Vad tycker ni om det? Vill ni se annat?

Blue Foundation, Catch & Nag Champa

En regning dag som denna tyckte jag att det var dax att plocka fram blocket, en pensel och kinatusch, så det var precis vad jag gjorde! Jag skapade denna bild på frihand med flytande tusch och pensel halvliggande/sittande i min säng på ca 2 timmar, och för att komma i rätt stämning så tände jag en nag champa rökelse, startade blue foundation & la in en snus.

btw. så har jag kommit på mig själv att jag snusar mer nu än tidigare, snusen tar slut så fortare och när den jag har under läppen tappat smak tar jag en ny... Jag trodde aldrig att jag skulle bli beroende men jag är rädd för att jag är det tyvärr. Sjukt dumt av mig att börja snusa vid 21 års ålder... Fast som min syster brukar säga "jag snusar för att jag inte får hångla" Så jag säger väl så jag med.

- Jag snusar för att jag inte får hångla.

Jag har tyvärr inte hunnit köpa nya tuschpennor än, för jag har inte haft vägarna förbi stan ännu. Men jag åker nog kanske in imorgon! Så jag fixar det då! Tills vidare fortsätter jag med flytande och pensel.


till Ceye


Idag köpte jag ett halsband till Ceylon. Det gjorde jag mest för att han här om dagen kom hem med ett rosa halsband med ett random nummer till nån tjej några gator bort. Jag blev först lite arg, för det kändes som hon försökte sno min katt... Jag smsade och frågade varför min katt hade ett halsband med hennes nummer på sig... Jag fick som svar att han ofta är hemma hos dem, och att hon var rädd att han var hemlös och att om ingen hörde av sig så skulle hon skjutsa iväg honom till ett katthem, så hon ville väl bara väl egentligen... Hur som helst så har jag svårt att tänka mig att det är just Ceylon som hänger hos henne ofta, för både jag och morsan har uppfattningen om att han för det mesta bara ligger hemma i min säng och sover.. Det känns nästan som att det måste finnas någon liknande katt i området med! Jaja, hur som helst så köpte jag ett halsband och en bricka till min gosnos idag så att han inte springer bort eller blir bortförd! Brickan var dyrare än själva halsbandet, men jag kände att jag ville kosta på honom <3 crazycatlady, det är jag det...Jag var även ut en sväng och letade efter nya tuschpennor, för jag behöver det för att kunna vara kreativ då mina är slut! Jag tänkte köpa ett par stycken från grått till svart i olika nyanser, har lite idéer. i will be back, snart!

tjejkväll

Jag hängde med mina tjejer igår! Sista gången alla 3 samlade tillsammans på en tid gissar jag. Pauline åker till Philippinerna om en vecka och Hanna åkte till Sthlm idag för att sedan åka vidare till London och efter det vara ute och tågluffa i Europa med sin syster ett tag. När hon kommer tillbaka flyttar hon tillbaka till Kramfors och inte till Sundsvall. Jag kommer sakna henne så mycket men vi har sagt att vi ska se till att ses så mkt vi kan ändå! Pauline ska vara borta i närmare två månader och sedan åker hon till Afrika i Januari. Jag tycker om mina tjejer <3 och jag kommer sakna dom jättemkt.

Hur som helst så blev vi fulla och glada och hamnade även på dansgolvet igår, dansgolvet är i vanliga fall inte någon självklar plats för mig, men vi dansade fuldans och hade roligt. Vi fastnade även på mingelbilder.


Jag och Pau
Hanna och Elyn


Jag ska försöka skapa mer, min blogg innehåller alldeles för lite konst just nu, men det kommer! lovar.

krita på köksluckor

Jag var hemma hos Anna och Alve igår. Vi käkade tacos, drack lite vin och mådde allmänt bra! Efter ett tag så frågar Alve mig "vill du måla på våra köksluckor Adele?" jag svara "HAH! Vilken konstig fråga, vad menar du?" Men så visade det sig att deras svarta luckor är svarta för att de målat dem med speciell färg för att man ska kunna måla med kritor på dem! Det fattade ju inte jag eller.

Hur som helst så nappade jag så klart, och fy tusan va kul det var! hah. Efter ett par glas vin och med en krita i hand så målade jag mina gubbar på deras luckor! Det var så spännande och kul att komma upp i storlek och den vita kritan gjorde sig så bra mot det svarta. Som jag beskrev det tidigare idag "Det kändes som jag var i himlen!" Men det var kanske något överdrivet.

Vafan Adde, du målade ju bara med en krita. Hur som helst så har jag lärt mig att uppskatta det lilla, man måste göra det för att kunna njuta av livet även om det känns hårt. Tänk på det!RSS 2.0