buddhis

för- och efterbild från idag: Man ser tydligt att han blivit lite tjockare, på ett bättre sätt! Huvudformen var helt pajas innan men nu ser det helt okey ut! Jag har även blandat i både lite varma och kalla toner för att få bättre djup, men jag har inte riktigt vågat ta i med färgerna, skulle säkert kunna bli både tydligare och bättre om jag fortsätter.. Så jag är väl egentligen inte helt nöjd än, men jag är osäker på om jag kommer orka fortsätta. Vill ha ännu skrapare kontraster osv. egentligen. Men isf måste jag stanna någon eftermiddag och göra det för imorgon börjar vi med en ny målning på skolan. 


Större bild på hur målningen ser ut efter idag: Jag gillar den egentligen inte alls. Det är nåt med mina målningar som stör mig och som förmodligen är typiskt mig, men som jag inte alls gillar, Jag kan inte direkt sätta fingret på vad det är men jag ser och känner det i nästan allt jag gör... Eller så är det kankse mycke att jag mest ser allt som jag skulle kunnat göra bättre och inte det som är bra, och därför blir jag arg och less. Hur som helst så lämnar jag min tjockisbuddha några dagar, men men sagt så kanske återgår senare och fixar till lite. time will tell.


skink- och broccolipaj

Jag tog lite steg för steg-bilder idag när jag lagade mat bara för att. Skink- och Broccolipaj med timjan, basilika, purjolök, tomat, grädde, ägg och ost + lite ostsås som jag hade kvar sen jag lagade mat här om dagen! Det smakade riktigt bra tillsammans med en god sallad till och citronvatten! Vi kurade ner oss i soffan (Jag och Anders) framför ett avsnitt av The Walking Dead som självklart innehöll en drös med zombies och blod, och vi njöt av den goda maten till det. haha! Imorn ska jag fortsätta med Buddha-tavlan som jag påbörjade förra veckan, så jag kommer nog uppdatera med bilder på det imorgoneftermiddag! Det här blir tredje inlägget för idag, och det blir även det sista för idag, men jag är som sagt tillbaka imorgon! (kommentera gärna mer!) secondhand och hundleksak

Pauline kom förbi mig idag när jag precis sytt klart gardinerna. Hon drog med mig ner på stan en sväng för att fika men vi tog även en sväng in på myrorna och röda korset, och som nästan alltid så kom jag inte ut tomhänt utan hade min secondhand-lycka även denna gång! 


Jag hittade bland annat två skålar och två fat för 30:- 


... och ett par tidningar som jag köpte för att klippa i
(2:- st för sköna hem, och 10:- för Damernas värld)

Jag hade som sagt tänkt klippa ut saker ur tidningarna. Det för att kunna fortsätta på mina så kallade "klippa och klistra + tusch-bilder) Hittade en hel del schyssta prylar i dem här tidningarna, och det var sjukt värt att köpa dem för nästan ingenting (14:- totalt, nypris på dem är ca 50:- st) 


lite updat. på min senaste klippaochklistra+tuschbild (inte klar än): Jag har även köpt en hundleksak (obsavera hund) till Ceylon idag! vårfint i köksfönstret

Idag har jag sytt ett par nya gardiner till köksfönstret.
Jag  köpte  tyget  på  Ohlssons Tyget för 19:-/metern!
innan:

efter: 
Jag vet inte om det direkt blev snyggare, men det blev i alla fall ljusare, somrigare och fräschare!För er som undrar hur det gick på mina provdagar på Irish Pub så gick det bra! De tyckte att jag var duktig för att vara första gången, och att jag tog för mig mycket själv på ett positivt sätt! Jag tror att mina erfarenheter jag fick av min arbetspraktik på Barista för ungefär ett år sen hjälpte till en helt del. Då många uppgifter är detsamma på en krog/pub och ett café. Rutinen satt väl så gott som kvar mer eller mindre! Jag frågade om jag skulle få komma tillbaka och Mange svarade att jag nog kommer få hoppa in extra någon löningshelg framöver då det kan tänkas behövas någon extra. Vanligtvis är de bara 3 st som jobbar i baren/plocket men när jag var så var det 3 st + mig, men det var väl mest bara för att jag skulle få prova på. Men jag gissar på att de inte har råd och inte heller behöver ha fler än 3 som jobbar varje helg. Men det lät ändå positivt och jag kommer förmodligen få komma tillbaka! Och så förmodligen även lära mig kassa inom en tid och servera öl, drinkar o.s.v. 

Fick dricks båda dagarna dock! de va ju awesome. 200:- på fredagen och 140:- på lördagen. Än så länge vet jag inte om jag kommer få betalt för timmarna jag jobbade på provdagarna men jag hoppas självklart på det!

Buddha olja

Idag har jag börjat med en ny oljemålning på skolan. Jag grundade först en duk grå sen jag har målat på den. Vi skulle själva ta med oss ett föremål som vi ville måla av. I mitt fall blev det en Buddha, egentligen inte pg.a. att jag ville måla av just en Buddha utan det beror på att jag inte tänkte så mkt innan jag valde föremål, och  därför bara plockade med mig någonting när jag sprang iväg till skolan imorse.


Skissade lite innan jag gav mig på duken:
Han blev ganska ful, han ser mer ut som en uppsvullen asiat än en tjock gud. 
2 steg på tavlan jag håller på med. Långt ifrån klar än, ska både dit lite kropp och massa lager till!
Jag tror att jag han ska bli lite tjockare också.

Orange Tree

I skolan skulle vi inspireras av Dracula, utifrån en text vi fick, och jag snubblade genast över ordet apelsinträd och bestämde mig för att rita det. Så här blev/blir det:
Tanken är att jag ev. ska få in en kvinna som tittar fram bakom trädet också, vi får se!

Jag har även börjat med ett projekt här hemma. Klippa ut saker ur tidningar, limma och rita med tusch:
Ni får bättre bilder när den är klar!

provjobba

Nu ska jag berätta någonting, som är något galet om jag ska vara helt ärlig...

För 2-3 veckor sen var jag in på en liten pub här i stan kallad irish med mina vänner, lite på fyllan sådär och hade riktigt kul, då jag plötsligt fick för mig att det skulle vara en bra idé att fråga han som har stället vad som krävs för att jobba där. Så jag gick fram till disken, frågade efter Mange och ställde min fråga till honom. Han svarade någonting i stil med: 
- har du någon utbildning? 
- inte direkt (tyckte jag) men jag lär mig snabbt! 
Sedan sa han att det var hans tjejer som han redan hade där som självklart går först och jag sa att jag förstod det.. Sen bad han mig skriva ner namn och telefonnummer på en lapp för att återkomma, och jag lämnade disken. 

Det gick någon timme till och kände mig inte helt nöjd.. Så jag gick fram till vakterna som stod vid dörren och frågade hur puben hade öppet på måndag, de kikade på utsidan av dörren (där öppettiderna står) och svarade mig att det var stängt på måndag... Då frågade jag ist när de öppnade på tisdag, och de svarade att då öppnar det kl.17.00. Tanken bakom min fråga var följande: 

När jag visste hur de hade öppet på tisdag så var min kommande plan att boka in en möte med Mange för att han skulle få träffa mig nykter, så jag sa att jag skulle komma in på tisdag kl. 18.00! På fyllan tyckte jag att det var en asbra ide, men sen när tisdagen närmade sig så ballade jag ur, jag skämdes och hade sjuk beslutsångest och det slutade med att jag INTE gick dit. 

Veckan gick och helgen närmade sig, och då hade jag planerat att käka, dricka vin och umgås med min storasyster. Kvällen gick och närmade sig midnatt, och vi blev allt mer runda under fötterna och jag frågar:
- Vart ska vi gå ikväll? 
- Vi kan ju börja med Irish kanske ? 
- Ja självklart! 
Och då slog det mig, irish?... vågar jag mig verkligen in där efter mig beteende helgen innan tro? Jag berättade hela historien för min syster innan vi drog ner på stan, och jag plockade med mig ett CV i enda handen. Vi kom in på puben och jag går fram till disken och vinkar Mange till mig. Han backar ett steg och protesterade högt: 
- NEJ NEJ NEJ! Du hade din chans, du kom aldrig på mötet så glöm det!
- ...men? ..jag kan förklara varför! 
- Isf hade du kunnat ringt, nu är det försent... 

Jag backade såklart tillbaka och gick bort till bordet där min syster satt, fortfarande med mitt CV i handen. Min syster kollade frågande på mig, och jag tala om för henne vad som hände. Hon sa att han självklart hade rätt, vilket jag också förstod och jag fick så dåligt samvete över att jag varit så otroligt feg och inte gått dit då jag sagt att jag skulle komma. Jag hade ju inte trott att han skulle minnas mig, utan jag inbillade mig att jag bara va nån full brud som snackade rappakalja i hans öron.. Men så var tydligen inte fallet, jag hade helt fel, och det jag gjort förra helgen VAR en bra idé! 

Hur som helst så tog syster mitt CV och gick fram till disken och sa någonting till honom, jag vet inte riktgt vad men det slutade med att han till slut tog emot CVt. Hon kom tillbaka, men jag hade fortfarande dåligt samvete, och sa till henne att jag måste göra någonting, att jag inte bara kunde lämna det såhär ! 

Vad jag gjorde var, att precis innan vi skulle gå så gick jag fram till honom när jag såg att han inte var upptagen med någonting annat och sa till honom: 
- Ge mig en andra chans, alla förtjänar en andra chans! 
- Va? vad sa du ? 
- GE MIG EN ANDRA CHANS, ALLA FÖRTJÄNAR EN ANDRA CHANS! 
- Ja.. Men som jag sagt tidigare, mina tjejer går före! Men jag hör av mig om jag behöver mer folk! 
- okej. Men ge mig en kväll iaf! så ska jag visa vad jag går för! Om jag inte klarar av det bra så drar jag åt helvete, men om jag fixar det så får jag komma tillbaka! 
- haha, ja du passar ju in här! 

Jag log inombords, och kände att det kanske fanns någon möjlighet ändå, med min räddning, ännu en gång på fyllan en vecka efter första gången. Dagen efter kände jag dock detsamma som första gången, en känsla av att jag skämt ut mig och gjort bort mig ännu mer, så jag försökte mest förtränga det och lägga det åt sidan. 

Tills han ringde upp mig idag! Och bad mig komma in kl. 22.00 ikväll för att provjobba, Han ville att jag skulle komma dit både ikväll och imornkväll. Jobba 22.00-02.30 båda dagarna.. Så nu sitter jag här, något nervös och uppspelt. Men det ska nog gå bra, jag måste ha gjort något typ av gott intryck trots allt och jag ska visa vad jag går för ikväll! 

SKÅL!

euhm..

Det blev inge vidare på duk. Jag vet inte hur jag ska göra för att få det att se bra ut...

Det ser mest barnsligt ut tycker jag, kladdigt och fult... Men ska inte ge upp än, ska försöka klämma in lite toningar/skuggor osv. och se om det går göra någonting av det här. Jag misstänker dock att det är färgen som förstör uttrycket, och får det att se fjantigt ut.


Fat Freddys Drop

Jag kan inte påstå att jag har blivit så himla mycket bättre på att teckna i min "minst en bild om dagen"-bok. Igårkväll satt jag dock och pilla lite mer på denna bild som jag gjorde senast. Så här blev det: Jag ska ev. vara med på en utställning i Trondheim i augusti, inte helt 100% än men det skulle vara ganska kul om det blev av! Det är en tjej som frågade mig om jag var intresserad, och jag svarade självklart att jag var det! Hon ska visa lite bilder på sånt jag har gjort på något möte i början av april och om de kommer fram till att de tycker om det jag gör, och om det passar så får jag vara med! *håller tummarna*  

Jag har en tanke på att måla ett gäng tavlor med akryl på duk i den här stilen som jag tecknat på senaste tiden. måla upp fält med färg och sedan fylla i linjerna med en tjock svart tuschpenna, och om det blir bra (vilket jag tror skulle kunna bli awesome) så ställer jag nog upp med dem på utställningen. Om inte annat så kanske jag säljer dem om någon skulle vara intresserade av att köpa. Återkommer med bilder och så vidare på detta när jag är igång!

För övrigt så kan jag tala om att det här är en otroligt seg dag, jag gör inte så mycket alls. Har försökt knäppa lite kort till fotouppgiften till skolan på Staffan och Anders medan de spelar in (skapar förproduktion- Pale), och det är väl i stort sätt allt. Just nu sitter jag med "minst en bild om dagen"-boken framför mig och lyssnar på Fat Freddys Drop och hoppas på att det ska ramla lite inspiration över mig... 

Jag har även mailat på två lägenheter, jag och Anders har planer på att ev. flytta.

fågelskelett

Idag har jag tecknat ett fågelskelett hela dagen - med en bläckpenna. Så här blev det:
Dagens bild till "mins en bild om dagen"-boken:Jag har hunnit med att gegga ihop det här idag med, men jag vet inte om jag är klar eller om jag kommer att fortsätta. Förmodligen fortsätta men isf kommer det bli en annan dag, för ikväll är jag och Anders bjuda på middag hemma hos hans pappa. Jag har slarvat med "minst en bild om dagen"de senaste dagarna som ni kanske har märkt... fy! ska försöka skärpa mig igen!Ceylon och Ullis

Jag och Anna var ute med våra bebisar idag. Ceylon och Ullis.
Det var första gången för Ullis och andra gången för Ceylon.Det är Anna som har tagit bilderna. 
hennes blogg -> http://anizle.devote.se/

RSS 2.0