mask...

För någon vecka sen lite drygt hittade jag massa små grejer på golvet som jag först trodde va något typ av avföring från något äckligt skadedjur.. Det såg ut som små korvar och vissa kunde jag inte sopa upp riktigt för dem hade som torkat in i golvet, så jag antog att de hade varit "färska" innan liksom.. Hur som helst så tog jag då bort allt och torkade noga.. Några dagar senare hittade jag likadana igen, något färre, fast på samma ställe.. jag tog upp en med en bit papper och liksom böjde på den, den var seg.. då slog det mig att det kanske var någon typ av larv eller mask? men hur? och varför? och hur kom den dit.. Sjuuuukt äckligt var det iaf och jag började oroa mig supermycket och jag inbillade mig att det kröp på mig mest hela tiden när jag var hemma... Jag kollade även igenom hela min lägenhet efter ohyra, damsög överallt jag kom åt, men jag hittade ingen direkt orsak till varför det fanns och var det kom ifrån. FÖRST IGÅR!

Jag vattnade alla mina blommor, så som man måste göra ni vet för att dem inte ska dö.. Någon timme senare kollade jag i en av krukorna av någon anlening.. och såg att det KRÖP i den.. verkligen tokkröp.. det var minst 20 små maskar/larver, skulle inte förvåna mig om det var närmare 30 till och med.. Jag fick panik... Ville bara kasta ut skiten från balkongen direkt... Det var en sån här palm från ikea, ganska stor kruka.. 3 palmer i samma i olika höjder.. den lägsta dog dock för några månader sen,  bladen hade bara ramlat av den och den hade typ ruttnat i stammen.. skumt då tyckte jag, det var liksom inte som att den torkade ut utan den ruttnade.. Den högsta hade börjat göra likadant men den mellersta var relativt fräsch fortfarande så jag fick för mig att jag skulle försöka rädda den men slänga resten.. Så jag började gräva i krukan med en sked för att få upp växten.. efter det pillade jag bort så mycket jord som möjligt från rötterna, det var en hel del mask/larver där med... och till sist spolade jag av det sista i duschen.. ville försäkra mig om att INGEN mask skulle lyckas följa med... Jag ställde den i vatten och än så läge så står den kvar så.. Jag har ingen jord hemma för att kunna plantera om den än.. 

Jag kan väl säga såhär att jag är sjukt äcklad över att ha haft det där inne i min lägenhet, i min blomkruka så pass länge utan att veta det, eller jag har väl vetat att det var nåt men inte vart... Men samtidigt är jag glad över att jag tillslut hittade skiten, jag mådde fruktansvärt illa hela dagen igår, och gör det när jag tänker på det igen också... Men NU är det borta iaf! Tur det... Blomman ruttnade väl förmodligen också pga av masken.. och hur masken kom dit från början har jag ingen aning om.. Den måste ha varit i jorden redan när jag köpte blomman för jag har det inte i någon annan kruka.. fyfan. ~
Över  till  någonting  helt annat.
Jag och baby gjorde knäck igår!


...utan mask

ansiktsmask


Idag köpte jag 4 stycken märkeströjor som egentligen skulle bli strax över 700 på rea (säkert närmare 1500 normalt) för 100kr. En stor (XL) supermysig, brun, stickad tjocktröja med en supermysig krage man kan mysa in sig i, vilket jag för övrigt gör precis nu! En ganska söt, blommig klänning/långt linne, En annan tjocktröja med stor öppning upptill och en hyffsat kort, blommig/prickig "jacktröja" som egentligen inte alls är min stil och som egentligen sjukt ful, eller fulfin om ni frågar mig, jag kommer nog använda den.

Just nu sitter jag med min syperdupermyströja och med ansiktsmask i ansiktet, bjuder på några hemska bilder på det. Man får vara ful när man kletat in hela ansiktet, man ska väl rättare sagt vara ful då till och med!


Bilderna här nedan har ansiktsmasken spruckit på.
(klicka på bilderna för att se den i större format ...)
foxy brownmitt hår har blivit ganska mörkt brunt igen.

rött +  röda dreads kommer tillbaka till våren.
vill kunna ha mössa i vinterkylan.

självporträtt & flyttlådor

På grund av mitt otroligt oansvariga beteende att inte vara på skolan under större delen av förra veckan så missade jag en hel den värdefull tid/målerilektioner, och fick därför arbeta snabbt när jag väl var där. Vi hade schemalagd tid att ha 3 dagar på oss på varje målning varav jag var borta 2 av 3 dagar på två olika målningar; Självporträtt (i de färger man ser) och flyttlådor.
Självporträtt 

Som jag  för  övrigt blev otroligt missnöjd med. Har dock jobbat vidare något
mer  än  denna  bild och kommer jobba vidare ännu mer, uppdaterar med nya
bilder när jag kommit längre. Det kommer bli bättre!! (ja, jag ser sjukt sur ut)
~Flyttlådorna (steg för steg)

själva uppställningen:
skiss på grundad duk:
(valde bara en liten del)
Färdigt resultat: 
(jag kände mig klar efter en lektion, ingen mästerverk det här heller, men ändå!)lite för blå

Nu är självporträttet i komlementfärger äntligen färdigt! Fägerna på denna bild är dock
något orättvisa. I verkligheten är den egentligen mer åt det gröna hållet än åt det blå.


~

Jag känner att jag har varit borta lite väl mkt från skola nu. Specielt på senaste tiden. Jag ligger 2 tavlor efter på målningen.. Jag har mått dåligt både psykiskt och fysiskt eller vad man ska säga. Nu på senaste tiden har jag verkligen varit sjuk, förskyld, fått allergiska reaktioner så ögonen svullit upp + utslag i ansiktet som kliar.  Så jag har, utan att ljuga, sett åt helvete ut om jag ska vara ärlig. Känns lite som det blivit en ond cirkel av det hela också, om jag stannat hemma en dag är det lättare att jag blir hemma dagarna därpå med. Börjar seriöst oroa mig för min frånvaro, jag vill inte att mitt studiemedel ska bli indraget för då kommer jag inte ha någon ekonomi... Jag ska verkligen tvinga iväg mig själv till skolan nu så fort jag ser okey ut i ansiktet igen, vill inte skämmas. Jag skäms OCH jag har fruktansvärt dåligt samvete över att jag förstör för mig själv, över att jag kastar bort mina faktiskt värdefulla lektioner på skolan. Om inte annat slänger jag bort en massa pengar jag har betalat för att faktiskt vara där. Nu får det tametusan bli ändringar på det här, så här kan jag verkligen inte hålla på, jag har bara mig själv att skylla.

Jag får för mig att jag vill göra om allt också. möblera om, flytta runt saker, byta gardiner, duschdrapperi, hårfärg, köpa massa saker jag egentligen inte har något större behov av eller har råd med. Fått för mig att jag vill flytta också, även haft tankar på att hoppa av skolan efter jul... jag känner mig sjukt ostabil och det känns som jag valt att plugga vid fel tillfälle. Jag trodde att jag skulle må bättre av det, men jag kan inte riktigt koncentrera mig, det märkt ju väldigt tydligt med tanke på min frånvaro. Men förändring är inte riktigt vad jag behöver, för jag kan inte riktigt märka att någonting gör någon större skillnad i hur jag mår. Jag måste bara hitta tillbaka, och jag ska INTE hoppa av skolan, jag kan inte ge upp utan jag måste kämpa.

Jag har slutat prata med psykologen också, av någon anledning. Eller egentligen vet jag av vilken anledningen, men det vill jag inte ritkigt öppna upp mig för här. Det räcker att mamma och Anders vet, och jag själv såklart.

Jag vill må bra, jag vill ha mer ork, och jag vill känna att saker är roliga på samma sätt jag kunde känna förut. Jag vet inte hur jag ska hitta lusten, men jag måste fan hitta den snart.

Ska sluta svammla och börja sy mormors och mammas julklapp ist. Uppdaterar ev. med en bild på det inom några dagar, eller först efter jul. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra än, visar sig. Dumt om mamma får syn på vad hon ska få även om hon redan vet egentligen, hon vet ju iof inte hur det kommer se ut.

peace.


självporträtt olja

Nu har jag kommit lite längre;Imorgon ska jag gägga på det förhoppningsvis sista lagret.

komplementfärger

Vi har börjat med en ny uppgift i skolan - Ett självporträtt med komplementfärger.Jag har inte alls kommit speciellt långt ännu,  och det är inte det minsta likt mig tycker jag. 
Än  så  länge  har  jag  bara  lagt  grunden/första  lagret,  som i mitt fall blev en blågrön ton. 
Nästa steg blir nog att få till de karaktäriska dragen något bättre och lägga på andra färger 
som  rött  och  gult etc. i  t.ex.  skuggor, under ögon, i hår och så vidare. Jag jobbar på det!


Jag uppdaterar med en större bild när jag kommit lite längre!

KOMPLEMENTFÄRGER


Det  som är t.ex. rött blir grönt,  det som är blått blir gult och så vidare ; 
färgerna  mittemot varandra är de som uppfattas som komplementfärger.~

Jag och Anders ritade denna bild tillsammans här om dagen, söt tycker jag ;


<3

Jag och baby bakade en bärpaj(nyttig paj för övrigt, utan socker och dinkelmjöl i stället för vete) 


anledningen till det är att: 
jag har sagt upp kontakten med kolhydrater. 
min plan är att gå ner minst 10 kilo.
dvs. tappa de 10 kilo jag av någon anledning lyckats gå upp sen i våras...
inte okej, sjukt stor ångest över det.
men som sagt, planen är att lägga om kosten, på så sätt att jag lägger av med kolhydrater, förmodligen det som kommer bli tuffast. Godis och skit äter jag ändå så sjukt lite så just den biten kommer inte bli något större problem. 
Sen ska jag väl försöka tvinga ut mig själv att gå/springa också. Förmodligen därför jag gått upp, för att jag ätit för mkt kolhydrater i förhållande till hur pass lite jag rör mig. jag är sjukt lat, och börjar bli sjukt stor. eller är väl inte tjock, men för stor för att jag ska trivas.

RSS 2.0