nyårsglitter

Jag köpte en ny tröja/klänning idag på mellandagsrean för 249:- som jag för övrigt tyckte va ganska mkt pengar för att vara billigt så att säga. Den hade dock kostat 349:- innan så det var ju trots allt 100:- billigare. Hur som helst så kände jag att jag behövde någonting nytt till nyårsafton, så jag tycker väl att det var värt det, för den va så fiin!

Svart med massa må silverpärlor. Det var svårt att ta en helkroppsbild själv.

Nicke Borg och DregenMitt och Anders förhållande är rock'n'roll

mhm, världens bästa godis.


pepparkakshus

Jag och Anders fick för oss att vi skulle bygga ett pepparkaksslott med drakar och grejer iår.. Vi gick därför all out och köpte prylar till slott m. tillbehör för strax över 400:- helt galet egentligen, framför allt när vi kom fram till att våran vision var långt utanför vår kunskap och vårat tålamod.. 

För det första så sköt vi upp bygget gång på gång då vill inte ens kunde få till ritningar/en bra mall och bygga upp en modell i papper. Vi blev sjukt irriterade och pallade helt enkelt inte ta tag i skiten. Vi försökte oss därför på att rita upp ett hus i stället, men någonting som ändå skulle vara utöver "standars-pepparkakshuset"... Det gick såklart inte heller, hur fan får man till en bra mall? Varken min eller Anders grej i alla fall, så till sist hamnade vi framför google och hittade en färdig mall på ett VANLIGT pepparkakshus som vi till slut gick efter.. fail.. och vad som ännu mer fail va att vi upptäckte att det var sjuukt svårt att för det första få till bitarna och sen också att få ihop dem utan att det skulle falla som ett korthus... 

knäppte steg för steg bilder trots min frustration och prestationsångest..bitarna:
när vi satt ihop bitarna, eller snarare geggade ihop dem: 

Det geggiga, men ändå personliga resultatet:


och ärligt talat, jag kommer nog aldrig i hela mitt liv försöka mig på ett pepparkakshus igen...

aw

Stina börjar acceptera Ceylon allt mer och mer, idag tvätta hon till och med honom när han sov!

CeylonNu är han här! Vår kissekattunge, supersöt, mysig och busig <3 
Stina är dock lite sur fortfarande, fräser och håller på...  surtant.
Men så fort hon vant sig kommer dem bli världens bästa vänner!

choklad?

...ja precis, choklad! eller rättare sagt choklad-ansiktsmask, alltså inte bajs. 
Så här skulle jag då alltså se ut om jag va mörk, coolt.btw! imorgon kommer kissekattungen! Det lutar åt att vi kommer döpa honom till Ceylon.


bilder från i höstas

Ibland dyker det upp bilder på mig på Nathalies blogg (http://evrung.blogg.se/)


Här är det några igen från i höstas då hon fotade mig, alltid lika kul att se bilder man inte sätt tidigare.
färdigt skrot

I fredags blev min skrotskulptur klar! Så jag har tagit bilder på det och även en bild på bilden jag utgick ifrån från början. Jag tycker att resultatet blev okey till slut, fast det är nog ingenting jag vill ha framme själv, någon som är intresserad av den? buda! hah.


utgångsbilden:
resultat:~
Till någonting helt annat! Jag och Anders har bestämt oss för en kattunge som vi ska köpa! Han kommer till oss redan på onsdag och jag är sjukt peppad och glad över det! Vi håller på diskuterar namn, vi får se vad det blir! Svårt att bestämma nu innan man ha katten i sin famn, när man har det så vet man nog bara. Jag har två bilder på honom som jag fick av hon vi ska köpa honom av så jag tänkte visa dem!
Kattmamman är en Maine Coon och kattpappan är 50/50 Maine Coon och Norsk Skogkatt, så vår lilla kille kommer vara 3/4 Maine Coon och 1/4 Norsk Skogkatt. Vi kommer betala 1500:- för honom, och det är någonting jag inte har några problem att lägga pengar på!

Killen till vänster!jag uppdaterar med nya bilder när vi fått hem honom! 


skräpkonst

Det är inte riktigt min grej att göra konst av skrot, dvs skrotskulpturer, men eftersom det var en uppgift i formen på skolan så fick jag ta mig i kragen och skapa någonting. Den är inte helt klar ännu, det är dock inte så mkt kvar, tänkte ändå visa några steg för steg bilder för er hur jag gått till väga och hur det blivit/blir. Vi har utgått från en bild som vi fick av läraren, jag har dock ingen bild på den med nu, men kan uppdatera med det tillsammans med det färdiga resultatet så ni får se!


steg 1 - väldigt tidigt stadie, fästa ihop prylar
steg 2 - fastsatt på skiva + täckt med latex
steg 3
- huvud på + målad
Ja, den har en sjukt ful rumpa och fula klackisar. närbilder på det:
Ni får skratta, det är lite meningen.nytt glas

Jag målade ett till matchande glas idag, fast i grönt. Till skillnad från det förra så använde jag
mig av en svamp och "duttade" ut färgen för att få en mer täckande yta på de stora partierna.


samma glas från olika sidor:
Jag tog ett kort på dem tillsammans också, jag tycker att dem blev fina ihop.


När  jag  ändå  håller  på  tänkte  jag att  jag  kunde återuppväcka gamla minnen
och visa en "favorit i repris" på ett par PATAPONglas jag målade i augusti 2009:


skor och glas

Idag köpte jag ett par nya skor. Det behövdes verkligen! Då de två paren jag brukar använda som mest är det hål i båda två. De här hittade jag på rea (såklart) 50% så jag betalade 250:- i stället för 500:- 

Här om dagen fick jag inspiration när en kille kommenterade "Alltså...Skulle jag ha någons designprylar i min framtida lägenhet, så blir de fan dina! D: xD Sjukt härlig design!" till mig efter att ha sätt spegeln jag pimpade. Så jag tog fram några nyinköpta "rena" glas och mina glasfärger... 


samma glas från olika sidor: 
Jag kommer måla fler, jag uppdaterar med nya bilder när jag gjort!spegel

Har jobbat vidare på spegeln som jag gjort om till någon typ av ljusbricka (om man vill) Den går ju såklart fortfarande att använda som spegel om man hellre vill det.. Hur som helst, nu känner jag mig klar till skillnad från tidigare och så här ser den ut:
btw.
Det har börjat hända skumma saker.. Jag vet inte om jag borde skriva det här egentligen för ingen lär väl tro på mig... Men jag gör det ändå och ni som läser får helt enkelt tro och tycka vad ni vill. 

Det hela började några dagar innan Anders fyllde 25. Jag hade en dröm om att en flicka i svarta kläder stod vid nedkanten av min säng och bara stirrade på mig och Anders när vi sov, och jag visste då, i drömmen, att det var djävulen i en flickas kropp. Jag minns att jag vaknade och skrek till Anders; Vad fan har du gjort Anders!? och att jag även kom på mig själv att jag drömt det hela så jag somnade om. På morgonen när jag vaknade så frågade jag honom om han minns att jag skrek till honom men det gjorde han inte, så jag kanske drömde det också? ...Jag vet faktiskt inte, inte omöjligt såklart. Det konstiga vad ändå att jag på något sätt visste att flickan/spöket/skepnaden eller vad det nu var tillhörde honom på något sätt, att det var han som fört henne dit. Vi tänkte inte mer på det, det var ju bara en dröm. 

En kväll när vi satt hemma hos mig och kollade på tv så ringde Anders mobil, Det var Niklas som ringde och talade om att dom haft inbrott i deras replokal. Samtidigt som Anders pratar i telefon så smäller min garderobsdörr igen som innan stod lite på glänt, 2 meter ungefär från sängen där vi satt. Jag blev asrädd för jag kunde inte komma på någon logisk anledning till hur det kunde hända. balkongdörren var stängd + att alla  fönster var stängda så det kan inte ha hänt pga. något typ av korsdrag... Jag hade iof precis släckt ner hela lägenheten och tänt massa ljus i stället, men kan en dörr smälla igen pga värmen från levande ljus? Hur som helst så fick jag halvt panik medan Anders i sin tur inte riktigt hade tid att bry sig för han var upprörd över replokalen och instrumenten.. Han gick ganska snart efter att han lagt på, för dem skulle tömma repan på saker som var kvar utifall dem som varit där skulle komma tillbaka och ta mer. Så han lämnade mig ensam hemma.. Det hände dock ingenting mer den kvällen.

När Anders fyllde 25 vaknade han före mig, Jag har för mig att jag vaknade av att han röck till eller liknande, minns inte riktigt men jag kollade mot honom och frågade vad det var, för jag märkte att han betedde sig lite underligt. Han sa till mig: Jag hörde nåt som vibbrera, var är min mobil? Jag svarade att jag inte visste sen sträckte han sig över mig för att se om den låg på min sida sen sa han: Jag hörde en vibberation från den sidan av rummet, han pekade mot garderoben, det kan inte ha varit en telefon. Han drog täcket över huvudet, och jag la mig närmare honom. Sen sa han: Det känns som det står någon vid min sida av sängen... jag: va?... han: ja, det känns som det står någon bredvid mig. Sen började han förklara om gången då han hade kontakt med sin skyddsängel (vi behöver inte gå in mer på det, men den historien har han berättat för mig tidigare också) då den sa att den skulle försvinna efter att Anders fyllt 25, pga att den inte riktigt vågade vara kvar då pga att Anders skulle dö eller liknande, ganska lummigt men Anders sa till mig att han trodde att det var hans skyddsängel som tog farväl på något sätt. Han skrämde mig, för han verkade så pass rädd och uppspelt själv... Jag kom och tänka på min dröm jag haft några dagar tidigare, då jag drömde om flickan som stod vid sängen och stirra på oss och att jag VISSTE att den tillhörde Anders.

Efter att det här hände så har Anders sagt flera ggr att han känner sig annorlunda, att han känner sig ensam + att det faktiskt har börjat hända skumma saker, och det är väl egentligen dit jag vill komma.  

Här om dagen åt vi lunch hemma hos Anders i hans vardagsrum, efter vi käkat så gick vi in till sovrummen och vilade en stund för vi kände oss trötta.. Vi ligger där ett bra tag och sen hör vi från rummet hur någonting klingar till och sen något som ramlar i golvet. Vi båda ryser till och jag säger: Det var säkert katten! Då svarade Anders: Men hon sitter ju där, och nickar till mot dörröppningen. Efter några minuter vågar vi oss in i rummet och kollar, då är det smörkniven som farit ner på golvet. Och visst det kanske bara va en slump, den kan såklart ha glidit. 

Men imorse så blev både jag och Anders riktigt rädda.. När vi gick och la oss igårkväll så kunde inte Anders sova så han tog en av Stephen King böckerna jag har, och ett av täckena i sängen och gick in till köket för att läsa en stund medan jag sov. Jag minns att han gick dit för han gick precis när jag höll på somna. På morgonen efter så vaknade jag innan klockan, och jag såg att Anders låg brevid mig så jag vände mig emot honom och höll om honom. Jag märkte att han var vaken och jag halvsov bara tills han sa: Jag funderar på att gå upp, för jag kan inte sova mer. Jag svara: men jag kan också gå upp! vi kan äta frukost och se en film eller någonting. Så vi bestämde oss för att göra det och vi började prata om vad vi vill ha till frukost. Jag sa: Men om du fixar frukost så kan jag sova en liten stund till... Men så blev det inte riktigt.. ganska precis efter jag sagt det så hörde vi hur det smällde till inne från köket... Vi båda blev rädda och fattade inte vad det kunde vara, eller det lät som porslin så det var antagligen nåt glas eller likande. Till slut så vågade Anders sig in dit (det var fortfarande mörkt i ute, så det var även mörkt i lägenheten) jag sa till honom: Men tänd alla lampor då på vägen in, det brukar jag göra när jag blir rädd. När han kom in i köket så vände han lika fort och kom tillbaka till mig halvspringandes, hoppade på mig i sängen och kramade mig. jag: Vad är det!? vad händer? Han: Boken låg på golvet! ... jag la den inte där igår. Jag: va!?... han: jaa... boken låg på golvet, i två delar. Jag: vadå två delar, är den trasig? Han: nej, alltså.. Jag vet inte, såg bara två mörka saker på golvet, jag går och kollar igen.... Så han vågade sig in dit igen, och efter att han tänt lampan så vågade jag mig efter. Mycket riktigt så låg boken på golvet, i två delar, dvs. Själva boken på ett ställe och någon meter bort låg liksom "pärmen" eller omslaget som ska sitta runt boken, det där papperet. Tydligen hade han lagt boken på bänken innan han gick och la sig. Men det kan inte ha varit det som lät tänkte vi så vi kollade om någonting mer flyttat sig i köket. Det enda vi kunde tänka oss att det var va en tallrik i diskstället som såg ut att ha flyttat sig/tippat vilket i sig också är ganska konstigt att det hände just då när det var dagen innan vi diskat och disken stått torr i diskstället i flera timmar. 

Det är ju någonting som händer, jag vågar knappt vara ensam hemma längre. Jag är det nu men det känns faktiskt lite jobbigt. Jag och Anders har pratat om att flytta ihop, och det skulle vara sjukt skönt och ekonomiskt, men samtidigt känns det för tidigt än. Vi får se hur det blir med den biten...

RSS 2.0