plåtängel & ansikten av skal

Kaisa-Marja ska ha en kurs som hon kallar "plåtänglar" Så i Fredags satt vi och gjorde lite plåtänglar själva inför kursen. Jag tog lite av vad jag hittade och i mitt fall så blev det en kattängel. Tänkte att hon kunde ha den som exempel på hur man skulle kunna göra om man vill. Kanske inte det bästa jag har åstadkommit i mitt liv men lite söt blev den kanske.

Jag tänkte dela med mig av ett tips som Kaisa-Marja gav mig:

Göra ansikten av apelsin- eller mandarinskal
! Funkar bra nu till halloween om man vill pynta med någonting egetgjort och enkelt! Dessa gubbar har jag gjort, bara för att prova. De två övre är torkade på element och hårda, på de två undre är ögon och mun precis utskurna. Dessa är gjorda av mandarinskal men apelsinskal funkar något bättre då skalen är tjockare och inte tappar formen lika lätt som mandarinskalen! Prova vet jag!


vänskapsarmband

Jag gjorde ett vänskapsarmband till mig själv idag, så nu är jag min vän.


lily har flyttat

Lily har flyttat till Petra!
(Passa på att kolla in hennes blogg, hon gör många fina saker! http://kreativakonstigheter.blogg.se/)
Inramad och fin och gör sig sjukt bra på hennes lila byrå!


foto: Petra Ericsson

(jag hoppas det var okej att jag lånade bilden, gratis reklam!)

det spårade ur

Jag försökte med någonting annat. typ.
jag försökte göra någonting ballt. Allt blev kladdigt efter ett tag och till sist lekte jag dagis. kladdade på bara utan att tänka. det spårade ur helt enkelt. Lämnar den såhär för den går ändå inte att rädda. Grunden var RANGO, men ja, hmm.
Jag bör nog byta material och göra någonting heeeelt annat ett tag. tro mig.

lampskärm i papper

Jag har suttit och rivit bort plast och tyg på gamla lampskärmar för att sno själva stommen och sedan sytt nya lampskärmar av papper. Papperet på denna lampskärm är handgjort av Kaisa-Marja som hon gjorde på en papperskurs för ca 10 år sedan. Den blev asball tycker jag, ser förmodligen ännu tuffare ut irl. Då man tydligare ser hur ljuset lyser genom papperet.
Jag håller på med en till lampskärm i papper för fullt på Praktiken just nu, men då är grunden vanliga vita papper med små inslag av handgjort papper, ni får bilder på det senare när den är klar! Men det kan nog ta ett par dagar till för själva foten skärmen ska sitta på sedan ska också pimpas en del.Jag tog lite bilder i butiken idag, jag tänkte att ni kanske ville se och kanske till och med lockas till att komma dit någon dag!

Kaisa-Marjas Trädgårdsgatan 11 SundsvallKom in på en kopp te/kaffe om inte annat!


kaniner

Jag lovade ju er bilder igår, så här får ni!

kaniner & lampskärm

Det här är vad jag gör under min praktik just nu, kaniner! Massa massa kaniner. Det är en riktig liten kaninverkstad i mitt lilla hörn av butiken som jag sitter i. Här ligger "bas"kropparna i en hög, ni får bilder på alla färdiga kaniner senare! 3 st är helt klara (Rooibos, Yellow Label & Blackcurrant) Jag döper alla efter te. Jag har fyra st till att göra, men det borde jag hinna med imorgon! Så ni får ev. fler bilder imorgon!


Jag fick den här lampskärmen av Kaisa-Marja, hon gillade den inte riktigt, hon gillar inte fransar. Precis som min mamma, min mamma hatar den med. Men jag skiter i vad dem tycker eller om ni inte heller gillar den så skiter jag i det med X) Jag gillar dom här lampskärmarna och jag älskar fransarna! hah. Dock så sitter denna skärm just nu på en alldeles för liten fot som ni kanske ser, jag ska skaffa en lång gålvlampsfot så småning om men tillsvidare får min nya lampa leka svamp.


eight eyes

Ritade en ny bild idag. Jag tror att jag vill tatuera mig snart, någonting åt det här hållet kanske? Måste fortsätta på min sleeve någon gång, har stått still lite för länge nu. 


Ξ

om dom försöker manipulera våra sinnen så ser vi igenom dom

7 veckor

Jag tonade utväxten, luggen, sidecuten och en bit ner på dreadsen mörkare igår och lämnade topparna ljusa, resultatet blev faktiskt helt okey! Jag har för övrigt haft dem i 7 veckor nu!


favoritplats

Jag och Ceylon har varit ner till bäcken (som jag nämnde i ett tidigare inlägg) några gånger tidigare! Och då hittade vi även en favoritplats där nere. Eller ja, jag tyckte det var asum iaf! Ceylon vet jag inte, han tyckte nog mest att de va spännande att vara ute. Det var iaf ett ställe nere vid bäcken där det var en del stora fallna träd som jag kunde sitta på och Ceylon kunde klättra och vässa klorna på! Jag gillade att sitta där och lyssna på vattnet och se på när Ceylon trivdes. Dock så hittade vi inte det stället idag när jag och Petra va ner dit med katten, jag misstänker att de har plockat bort de stora döda träden som jag gillade </3. Här är iaf två bilder från sist jag och Ceye var där när dem fanns kvar!


klicka på bilderna för att se dem större!


tavla hos IsakIsak var och hämtade en tavla hos mig idag, som nu står i hans fönster. Ballt!

ny praktikplats

Jag har fått en sysselsättning från och med måndag, skönt!

Trots att det bara är en arbetspraktikplats i drygt en månad och som inte kommer ge någon större inkomst så är det skönt att få komma ut i samhället och faktiskt göra någonting igen. Jag har haft alldeles för mkt fritid på senaste tiden... Det ska bli skönt att träffa människor och inte kunna isolera mig som jag lätt gör annars.

Jag ska vara hos KAISA-MARJA i hennes lilla butik på Trädgårdsgatan i fem veckor! Hon säljer bland annat ekologiska leksaker, återbruksblommor, skapa själv material, konsthantverk, presenter och har ibland kursverksamhet i ett rum bakom själva butiken (inspirationskurser). Hon har även konst på väggarna där det är en ny konstnär som ställer ut varje månad, (Jag ska få ställa ut där i Augusti 2012) och hon har en liten fikahörna i en del av butiken! mysigt ställe! Kom in och kika någonting och passa på att ta en fika!ni kan ju läsa mer på hemsidan om ni vill:
http://kaisa-marja.se/
Petra var och hälsade på mig och Ceylon idag. Vi var ut med kattskrället en sväng i det fina vädret! Gick omkring i blött högt gräs med skor båda två som inte tålde det, så självklart blev vi blöta på köpet. Men det var trevligt ändå! Vi såg även två illrar (?) eller några liknande djur som retades lite med fåglarna nere vid bäcken. Tur att Ceye va i koppel annars hade han väl varit dum nog att springa ner till dem och bli ihjälbiten.

Lite bilder som Petra tog:azum

Jag fick tips om en ball länk! Kika denna:


http://www.yooouuutuuube.com/v/?width=192&height=120&yt=wtjZOf0WmdE&flux=0&direction=rand

olja

Jag har återupptagit penseln och oljefärgerna och försöker göra någonting av denna tavla som stått i flera månader. Jag vet inte om jag direkt lagt upp några bilder på den tidigare, isf är det ett bra tag sen! Hur som helst så tycker jag inte riktigt om den, men jag tänkte ge den en chans innan jag ger upp helt (vilket jag trodde att jag redan gjort...) Den är väl egentligen upp och ner nu, jag vet inte. Kanske fortsätter på den åt det här hållet, en vän till mig sa att den gjorde sig bättre så och då fick jag en del inspiration och jag har en del utrymme upptill som jag kan göra någonting flummigt på. Just nu håller jag på med der röda nertill, tar tid men det går väl an. uppdaterar med bättre bilder när jag kommit längre. Detta är bara en halvkass mobilbild. på återseende!


RSS 2.0