ringar och mönster

Ikväll har jag och Lullis suttit och pysslat. Hon har lagt pärlplattor och jag har jobbat vidare med denna bild. Det är dock fortfarande en hel fel kvar, men ikväll får det vara nog. Fortsätter en annan kväll! (ursäkta den dåliga bildkvalitén, mobilkamera på kvällen </3)
inspiration från aboriginerna

Har precis kikat på en dokumentärfilm om Aboriginernas konst på svtplay. Jag satt med penna och papper samtidigt för att försöka snappa upp lite inspiration. Tänkte att det kunde vara bra med lite ny mönsterinspiration inför mina egna bilder. Någonting av det jag har skissat ner kanske återkommer på kommande bilder. Jag hade tänkt arbeta en del men mönster för jag har kommit på att jag tycker att det är roligt. Mycket linjer och detaljer osv.Personligen gillar jag prickarna väldigt mkt, speciellt när man varierade storleken på dem. Så det kommer jag nog använda mig av! 

Jag är förövrigt hemma från köket idag för jag spydde imorse, men jag tänkte att jag skulle försöka ta igen det någon kväll/helg så jag inte får frånvaro.


<3

kortet jag fick av baby på alla hjärtans dag, hur fint som helst!
Jag fick även ett gulligt mms här om dagen:
"jag och Kami försökte forma ett hjärta till dig men han lyckades inte så bra :/"


tre timmar senare

Så här långt kom jag på denna bild ikväll. Jag tror jag ska låta den vila tills imorgonkväll. Det som är kvar är resten av håret, glasögonen och bakgrunden. Det är ganska mkt "luft" ovanför huvudet med som inte syns på den här bilden, där ska jag fylla ut med massa balla mönster tänkte jag.Tror ni att den kan bli tillräckligt bra för att ha med på utställningen?

nya idéer, snart nya bilder

Nu är jag igång, tvingar mig själv lite men det måste jag! För om cirka 2 månader är utställningen på Galleri Granen! 2 månader kanske låter länge, men jag känner mig otrolig stressad och känner att jag har på tok för lite BRA materia än så länge! ...Visst skulle jag kunna skrapa ihop en hel del som redan ligger här hemma och skräpar, men jag skulle hellre vilja komma med nytt material som jag kan stå för och själv tycker om (om det nu går) Jag har en del nya idéer, vilket är bra, och jag sitter och pillar med en av dem just nu! Jag är precis i början och bilden jag kommer visa här kommer inte alls vara lik slutresultatet. Jag ska tex inte använda mig utav solglasögona utan har klippt bort dem för att själv måla dig egna och sedan ska jag måla håret med massa linjer och sedan även fylla ut bakgrunden med en massa mönster, det är tanken iaf, vi får se hur det slutar! Men hur som helst så känner jag mig inspirerad och det känns roligt! Jag har även en bild där jag ska ha en grön soffa i basen, och sedan bygga in den med massa linjer, mönster osv. kommer bilder på det senare!  (hoppas jag)

Louise har lovar mig att komma över några kvällar här framöver och "pyssla" med mig, tvinga mig till att sitta och skapa samtidigt som hon själv sitter och pillar med någonting. Kommer bli skönt och roligat att ha någon som peppar mig och som jag kan slänga lite idéer med om vad som blir bra eller inte osv. Känner något panik över detta men det är nog samtidigt bra, jag måste prestera liksom! Det här chansen som jag har fått att få ställa ut får man inte varje dag och jag måste ta den på allvar och visa vad jag går för! Vem vet, det kanske kan leda till kommande utställningar i framtiden i bästa fall!

Förövrigt går det bra på kockutbildningen, denna vecka är jag i köket på Himlabadet. Jag har avklarat min första dag där idag och det går ypperligt tycker jag. Är sjukt trött på dagarna när jag kommer hem men jag hoppas att jag kommer in i rutinen och köksstressen snart! Är nog helt normalt att vara så totalt slutkörd i början som jag är nu. Men samtidigt tycker jag väldigt mkt om det. Tycker om att jag faktiskt har någonting att göra och tycker om att det jag gör leder till någonting bra - förhoppningsvis ett arbete! 

...och till en annan rolig sak, mitt dejtande har övergått till någonting mer seriöst och jag är nu någons flickvän. Hur mysigt är inte det? Utbildning, kärlek och konstutsällningar. Livet leker trots att jag är trött som en idiot varje kväll och att tiden känns knapp. Jag gör mitt bästa för att försöka hinna med allt så det här ska nog gå vägen.

konstutställningar på gång

Jag ska få ställa ut min konst både i maj och i augusti!

I maj kommer jag ställa ut på Galleri Granen mellan 5-17 maj (vernissage lördag 5e, återkommer med mer information) och i augusti hos Kaisa-Marja (hela månaden) där jag hade praktik för några månader sen!

som jag skrev på facebook ang. utställningen på Galleri Granen:

"utställningen jag har i maj kommer äga rum på galleri granen i sundsvall 5-17maj ish. vernissage lördag 5 maj! jag hoppas att ni tycker att det är lika roligt som mig och att ni ger mig erat stöd genom att komma dit! var tydligen någon jag inte vet vem det är (tror jag) som hade tipsat om mig. blir sjukt glad över att det jag gör uppskattas!"

Jag är sjukt glad att jag får chansen att ställa ut, och att folk faktiskt tycker om det jag gör! Det värmer verkligen!


massa skola

Jag har varit sjukt dålig på att uppdatera bloggen nu på ett tag, och jag är dessutom sjukt dålig på att skapa någonting över huvudtaget. Jag har ganska långa dagar på skolan (känns det som) trots att jag oftast slutar runt 15.00 varje dag, så inte så länge kanske. Men eftersom jag inte har haft någon vidare rutin att nämna så är 08.30-15.00 varje dag för mig väldigt länge och längre dagar kommer det bli sen när vi ska tillbaka till köket!

(För er som missat det så går jag en Kockutbildning på Lernia just nu)

Det enda jag ritar just nu är kladdet i mitt block under lektionerna, och det är inget att direkt visa kan jag tycka. Min hjärna är väldigt oinspirerad, det enda som snurrar i den är information om bakterier, svampar, virus, basiller, parasiter, hur man ska tvätta händerna, psykosocial/kemisk/biologisk/fysisk miljö, brutto, moms, procent osv osv. Vi har varit på Lernia nu hela förra veckan och kommer även vara där hela denna vecka så det är med andra ord väldigt mkt teori nu i början. Denna vecka har vi matte hela dagarna så man är väldigt tung i huvudet när man väl slutar.

Jag har även hittat tillbaka till min ps3a, så jag spelar en hel del. Har både spelat ut portal2 och uncharted3 ganska nyligen och ska få låna Skyrim av Koof och Anton snart, så då lär jag vara klistrad framför det... Dessutom så umgås jag sjukt mkt med vänner nu, någonting som jag tycker är väldigt bra! Jag har nästan alltid någonting för mig på kvällarna och är sällan ensam. Dejtar även (tro det eller ej) Trodde aldrig att det skulle hända igen men tydligen. Sakta men säkert går det väl, vilket är bra. har väl pågått kanske 3 veckor eller någonting sånt!

Jag ska verkligen försöka hitta tillbaka till min kreativitet och skapa någonting som jag kan uppdatera med, jag saknar det faktskt. Det gäller bara att jag ska hitta tid och inspiration till det! Men just nu är det så mycket annat också. Jag trivs i att ha en rutin, jag jag trivs i att ha saker för mig och ett fullt schema. Det var länge sen jag kände att tiden knappt räckte till men det kan jag verkligen känna nu ibland, men det går ihop rätt bra än så länge!

Det finns en massa fina vänner jag tänker på ibland, saknar och gärna vill träffa snart. Det går allt för lång tid mellan gångerna. Jag kan nämna några av er! Så om ni läser detta så vill jag bara att ni ska veta att jag saknar er och vill ses! (Jag vet att jag är dålig på att höra av mig) Det finns alltid tid för att klämma in ett kärleksfullt möte med goda vänner:

Petra:
vad gör du? hur mår du? Jag vill veta allt om hur saker och ting går för dig, om det vi pratat om sist löst sig osv. Vi borde ta en fika på stan eller käka middag någon dag!

Anna Tjärnberg: Gostjejen, längesen jag hörde från dig. Vi snackade om att ses för ett tag sen men det blev aldrig av, nu får vi ta och ändra på det tycker jag!

Frida Gustafsson: Våran fikarutin på chocolate house varje vecka fick ett för tvärt avslut, jag tycker att vi ska återuppta den! Om inte annat måste vi absolut ses snart!

Alve & Anna: Dig Anna har jag kontakt med ibland när vi utmanar varandra i wordfeud, men det är inte tillräckligt tycker jag. Vi snackade iof om att käka middag tillsammans snart och det tycker jag är en utmärkt idé, det får vi lösa det!

Amanda Buhrman:
Jag vet att du har flyttat hem från Sthlm men det känns lite som att du fortfarande är långt borta! Vi måste ta och ändra på detta. Vi måste prata med om vad vi ska göra med henry och uppdatera vår "måste spara"lista på spotify!

Ottilia:
Jag saknar dig supermegamkt bruden, vet att du fyller år snart och jag ska försöka skicka något fint till din brevlåda. Vi måste försöka ses snart men jag har så himla mkt just nu! Men jag vill verkligen försöka komma och hälsa på dig i Umeå snart!

Ann-sofie (syster):
Jag vill att du ska komma och hälsa på mig snart eller om jag kommer till dig, en systerkväll med massa prat, vit och oliver kanske vore någonting? Jag vet att du har mkt med jobb och 3 ungar men vi borde försöka lösa det <3 vi har alldeles för lite egen tid med varandra tycker jag!

Nu kom min underbara mamma hit, ringde henne idag och sa att det var för länge sen vi sågs. Så nu har hon köpt med sig mat som vi äta tillsammans.

peace

RSS 2.0