nyklippt

Idag var jag på salong Barock här i Sundsvall och klippte mig hos Dorion. Kortklippt på ena sidan och lite längre på andra. Det syns dock rätt dåligt på de här bilderna + att min lugg ligger lite struligt. Hur som helst så känns det skönt och jag blev nöjd! 





lördagens bild till "minst en bild om dagen"-boken: 




Igår blev det bara några små töntiga fiskar i boken: 



Jag har inte ritat någon bild idag än, men uppdaterar med det senare!




blue spot

dagens bild/bilder till "minst en bild om dagen"-boken:


updat. Bilden växte lite...


muskelstudier & kroki

Idag på förmiddagen tecknade jag muskler - muskelstudier, sedan hade vi kroki hela eftermiddagen:






Idag tyckte jag att det gick riktigt bra med krokin, jag gillar att teckna större människor.











Dagens bild/bilder till "minst en bild om dagen"-boken:




minst en bild om dagen

Idag har jag träffat Linn, vi var först och käkade på Biteline sen gick vi och köpte varsin liten bok med blanka sidor för att teckna i - och vi har lovat oss själva att måla minst en bild om dagen. På det sättet håller man igång hjärnan och man utvecklas sjukt mycket snabbare än om man inte skulle göra det. Jag började självklart med att rita mina typiska gubbar på första sidan, men jag ska variera mig lite! Ska försöka mig på helt andra saker och så vidare, ni kommer få se! Jag fyllde även i baksidan då det jag ritade sken igenom så pass mkt... Hoppas jag lyckas hålla igång med det här och inte kommer av mig. 

btw. haka gärna på ! och om ni gör och lägger upp bilder någonstans så länka hemskt gärna, för jag är nyfiken på att se vad andra gör! (kika in Linns blogg; http://www.headphone.devote.se/, som också kommer köra på det här!) 



Jag köpte även en bok på bokrean. Salvador Dalí, en av mina absolut favoritkonstnärer! 99:- värt!






updat.
jag gjorde en bild till idag i min "minst en bild om dagen"-bok: 



Det verkar mest bli en massa äckligt kladd, ger mig för idag och kommer med ny/nya bilder imorn.

färglägga i photoshop II

jag har tre steg till att visa, där sista bilden är mitt slutresultat.





slutresultat:




närmare bild på ansiktet/ögonen:




Jag måste säga att jag är hyffsat nöjd med hur det blev till slut, eftersom det som sagt var första gången jag färgla någonting i Photoshop.

färglägga i photoshop I

Jag började färglägga ugglan direkt på skissen med färgpennor men det gick åt skogen.. Så ist försöker jag mig på att färglägga ugglan i Photoshop, som jag för övrigt aldrig har gjort tidigare så det är helt nytt för mig.. Jag googlade på lite tips, så jag utgår från dem och provar mig fram mer eller mindre. Här får ni lite steg för steg bilder: 







jag uppdaterar med fler steg för steg bilder när jag kommit längre...

owl

Jag har skissat lite på en av tatueringarna till min syster. Hon vill ha två, både ett träd och en uggla. Här är en variant på ugglan, som  även skafärgläggas med blått och grönt. Det kommer upp en ny bild senare när jag har gjort det! Hoppas att hon gillar den! 



going out


krokiteckning

Idag hade vi kroki igen, denna gång med en kvinna. 






skelett & kroki

Idag hade vi skelettstudier på förmiddagen, och kroki på eftermiddagen.

Just idag tecknade jag av ett människoskelett men vi ska även teckna av en höna och en katt. Det var/är svårt men kul och spännande! Vad som mer var spännande var att vi hade en man på krokin idag, det har jag aldrig haft tidigare! jag har tecknat kroki många gånger, men första gången jag tecknat av en man! Här får ni lite bilder från dagen:







bilder från bildspel

Eftersom att jag varit dålig på att uppdatera med med sånt jag skapat, och i stället flummat på med inlägg på mitt hår, vår lägenhet, våra katter, fest, vad jag hittat på rea/second hand, recept, pinsamma samtal av misstag, och så vidare, så delar jag nu med mig lite av några bilder som jag hade med i mitt bildspel i fotokursen. Jag lägger dock inte upp alla bilder då många påminner om varandra, och det på grund av att mit bildspel byggde på att bilderna "förökade" sig, eller klonade sig mer och mer liksom, om ni fattar. ganska tråkig idé egentligen, men det var min idé! hah.

Jag lovar er att jag ska skärpa mig ang. vad jag uppdaterar med. I alla fall försöka vara mer inriktad på konst och så vidare, för det är ju det jag vill med den här bloggen egentligen, och då vill jag ju inte att ni som följer den just av den anledningen ska behöva störa er på att jag bara uppdaterar med annat skit liksom. Nu ska jag sluta babbla och låta er kolla på bilderna ist! 








Arabisk Linssoppa

Jag tänkte dela med mig lite av en soppa jag snodde ur en kokbok hos min syster som var riktigt god och som jag vill rekomendera andra att göra!


ca: 6 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 röd paprika
olivolja
1 1/2 tsk curry
1 1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk basilika
1 lagerblad
1 burk krossade tomater 400g
12 del vatten
2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
2 dl röda linser
salt och peppar

(tips: toppa med färsk koriander eller persilja samt fetaost för att göra soppan extra god)

Hacka löken och vitlöken och skär moroten och paprikan i små tärningar. Fräs grönsakerna i olivolja utan att de tar färg. Lät curry och spiskummin fräsa med en liten stund. Tillsätt basilika, lagerblad, tomat, vatten och buljongtärningar. Koka under lock i ca: 15 minuter. Tillsätt linserna och låt koka yttligare ca: 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.



error



Jag sitter och jävlas med bildspelet till Foto-kursen. Jag har självklart raderat allt tidigare jag gjort och börjat om, till någonting bättre vet jag inte... Bilden ovan är en av dem som ska vara med denna gång. Grejen är att jag hade redovisning på detta i måndags (då var jag hemma, sjuk) så jag misstänker att jag ska få redovisa mitt imorn (en vecka senare).. Jag känner mig totalt oinspirerad men någonting måste jag ju pilla ihop.

bilderna talar för sig själv








Jag vet att det har varit ganska lite "konst" i just den bemärkelsen i mina senaste inlägg, hoppas det inte stör er.. Jag ska försöka sluta slarva.

Frida 20

Igår fyllde Frida år, så vi firade det genom att dricka några öl och dra ner på krogen. GRATTIS TJEJ!



Frida och Jag:





Pauline och Frida:








dreads igen

Jag flätade in dreads på mig själv idag, tog närmare 3 timmar... Det blev bruna och röda, de bruna ser dock nästan svarta ut på bilderna, men det är brunt! här får ni lite bilder:




Skjortan är också ny, köpte den igår på HM. På REA såklart! 100:- (ord. pris 249:-) fyndarn.


btw. så har mitt hår växt en del, så här ser mitt hår ut utan dreads, bilden togs igår:


gos

Stina och Ceylon





Ceylon har växt supermyckete, nästan lika stor som Stina nu! Lite kul att han kommer bli mer än dubbelt så stor när han är fullvuxen!

trädgårdsgatan


Jag har ju lovat bilder på min och Anders lägenhet i evigheter, så här får ni dem äntligen! Jag orkade dock inte städa innan jag tog dem så ni får leva med att det ser lite stökigt och bebott ut!


vardagsrum:






Kök:



köksbord - stina på en stol - sovrum:





(tavlan står för tillfället bara på tv-bänken, men ska ev. hängas upp på väggen där ovan)


badrum (btw. Ceylon är i lådan):




(mina halsband och örhängen ockuperar krokar och korkar)

Hall:




typ insidan av vår balkong och våran utsikt.. insyn:



Det var väl allt.

yellow

Jag kom av mig något igen. Jag förstår inte varför inspirationen kommer till mig när jag egentligen borde egna all min tid och energi åt att plugga.. typiskt! Denna bild och bilden jag ritade/målade igår är inspirerad från boken graffiti brasil som jag fastnade med blicken på och var tvungen att låna när jag var på biblioteket för att låna böcker om art deco.


jag tycker om att blanda material, i denna använde jag mig av: 
röd  tuschpenna,  svart  bläckpenna,  blyerts  och  gul  akrylfärg.








art deco

jag gör ett försök


huvudet i sanden

Det flyter inte riktigt på som det ska. Vi har både prov och en ganska stor uppgift (jag ska ta reda på och skriva ner så mycket jag kan/hittar om Art Deco, sedan redovisa inför klassen) i konsthistorian till nästa vecka + att vi ska göra ett bildspel i fotokursen till en relativt oinspirerade låt som är ca 5 minuter lång (i mitt fall någon typ av stopmotion-film med typ 150 bilder, som skulle kunna blivit/bli bra men som seriöst suger). 

Hur som helst så orkar jag inte alls, jag känner ingen som helst lust att göra någonting, framför allt inte anstränga mig till att nå ett bra slutresultat, inte längre. 

Igår var Pauline och Hanna här några timmar efter skolan, tanken var att vi skulle plugga men det slutade med att vi satt och kladda i våra anteckningsböcker. Kladdet slutade allt mer seriöst om man jämför med pluggandet, jag tog till och med fram svart och vit akrylfärg tillslut:  



Jag vet inte hur det ska gå, jag får ju någon typ av ångest över att jag inte känner någon lust att plugga men samtidigt bryr jag mig allt mindre och mindre om hur det går, känner ibland att det egentligen inte spelar någon roll. Jag hörde att en kille i min klass hoppas av fotokursen nyligen, och det är ändå en kille som kan och gillar att fota. Jag förstår honom, jag skulle nästan vilja göra samma sak men har ändå någon typ av känsla kvar att jag fortfarande borde försöka, även om jag kunnat försöka bättre om jag kände mer lust, och tyckte att det var roligt.


~

Till någonting helt annat. Jag har en idé. Jag har nyligen köpt kakelklistermärken, 6 st som jag hittade på myrorna. Jag använde mig utav 3 st ovan handfatet på toan. Egentligen hade jag velat köpa tillräckligt många för att kunna göra en rad runt hela badrummet, men hade/har svårt att hitta någonstans de säljer sådana där klistermärken mer än på Lagerhaus (där dem för övrigt inte har några jag vill ha). Hur som helst, till min idé! Den är att jag hade tänkt köpa en svart whiteboard-penna, för jag kan tänkte mig att det går lika bra att rita på kakel med den som det går att rita på en whiteboard-tavla? Jag hade i alla fall tänkt testa det, och då hade jag framför allt tänkt att jag skulle "dekorera" vissa kakelplattor med den själv, men också att man har pennan i badrummet och att vem som helst (rättare sagt, gäster som använder sig av våran toa) får rita eller skriva någon typ av hälsning om de vill. 

återkommer mer om detta senare när det är provat och ev. påbörjat!


RSS 2.0