billiga pärlor

Igår for jag, Sanna och Gustav runt på en massa loppis och second hand. Jag hittade bland annat en massa billiga pärlor så nu kan jag sysselsätta mig med att göra armband, halsband och diverse!
I en av påsarna låg det två pärlor med relativt stora hål i, min tanke var direkt att jag ville sätta dem i dreadsen så det har jag nu! (det är bara en av två med på bilden) så här såg dom ut:Sanna hade pimpat blompinnar med pärlor för ett bra tag sen och jag nappade självklart på idén och härmade henne, jag skulle även kunna göra fler sådana med tanke på hur mycket pärlor jag har nu!
Jag hittade även rätt balla kuddfodral för 8 kr st. Helt okej!...och för några veckor sen hittade jag denna sjal på myrorna som jag absolut inte kunde lämna.

 


 

Jag har varit ute efter ett par nya skor ett bra tag men jag har haft krav.

- dom ska vara en viss modell.
- dom ska vara en viss färg
- det ska vara märkesskor
- dom ska vara billiga, helst på rean

Ni kan ju kanske tänka er att det krockar rejält. Till slut så hittade jag ändå ett par skor som föll mig i smaken, dom var dock inte på rean och priset var lite väl saftigt för min stackars plånbok.. Men efter en del vel så tog jag dom under armen och gick mot kassan, så nu är dom till slut mina ändå. Ibland måste man unna sig...

 Och till sist tänkte jag bara lägga upp en bild på min dator som är pimpad med en massa klistermärken... Det känns något barnslig, men det är precis vad jag är också - barnslig. Måttligt iaf, kan väl bete mig när jag måste.mina dreads fyller 1 vecka

Idag är det en vecka sen jag gjorde mina dreads, dvs. faktiskt gjorde riktiga dreads. Jag har ju tidigare haft både bruna och röda syntetdreads, men riktiga både ser bättre ut och känns bättre! Jag ångrar mig inte en sekund!


Lite om varför jag tillslut bestämde mig för att göra riktiga dreads.

Jag har kommit fram till att jag i ungefär 4 år faktiskt har velat göra dreads, men ändå varit något osäker men mest rädd för att kanske ångra mig. Har man väl gjort dom så är det svårt att ångra sig så att säga.

När jag var 17/18 år slutade jag ett tag att borsta mitt hår helt, satt även i små snoddar och till slut var mitt huvud ett enda stort ruffs. Jag gjorde random flätor och tova och höll på men ändå inte på riktigt, jag kunde fortfarande reda ut allt om jag ville även om det skulle ta lite tid och slita en hel del på håret. (vilket jag till slut gjorde) Jag har ingen superbra bild på det men det såg ut ungefär såhär:
En tid senare hade jag en hel del löshår i mitt hår men när löshåret började bli slitet och jag återgick till att drömma om dreads så dreadade jag håret och satte på clips som jag kunde ta ur och sätta i mitt hår som jag ville (bara för att jag var för feg för att faktiskt göra dreads på riktigt)
Efter clipsen blev jag lite tuffare, men inte tillräckligt tuff kan jag tycka idag... Jag kom i alla fall i kontakt med Nathalie som gjorde syntetdreads och jag beställde mina första dreads av henne, men jag var noga med att de skulle vara en verklighetstrogen färg och att det skulle se så äkta ut som möjligt. Så det blev bruna syntetdreads.
Efter att ha flätat i och ur de bruna syntetdreadsen flera gånger så beställde jag ett nytt hår av Nathalie, denna ång röda syntetdreads! Och denna gång gjorde hon dom genom att tova och virka, till skillnad från de bruna som var tovade och tvinnade. Det gjorde att dom på det sättet såg ännu mer verklighetstrogna ut till formen, kanske inte lika verklighetstrogna till färgen, men jag var inne på att ha rött för att jag ville vara "höstfin"
Jag hade även en variant då jag flätade in både bruna och röda dreads ett tag.


Men hela denna håriga resa slutade med att när jag var mogen nog (i mitt fall 21) och kände att jag behövde förnya mig när ett förhållande med en kille som jag verkligen trodde på tog slut, så gjorde jag riktiga. Och som sagt idag fyller 1 vecka, och fler veckor kommer det bli! Ett tips till er alla som är sugen på att skaffa dreads, tänk igenom det innan (kanske inte lika länge som mig möjligvis) Men ni kommer få leva med dem länge när dom väl är gjorda!

 
CRED till Nathalie Evrung som har gjort både fina syntetdreads och riktiga dreads till/på mig. Ni kan hitta henne här:

http://www.evrung.blogg.se
http://www.evrung.se

 


avtryck II

Här får ni lite närbilder på "avtryck", och anledning till namnet.
Tanken är egentligen symbolisk, även om den även kan uppfattas väldigt konkret.
avtryck I

fick ryck.
kladdat med svart tusch både med pensel och händer + lite vit akryl. 
Det blev precis vad jag gjorde det till, kladd.
Alla mina tankar är i versaler ikväll, alla ljud och allt som rör sig är sjukt överdrivet och obehagligt.
En kombo av lite för lite mat, lite för lite sömn och lite för mycket snus gissar jag på.

Overklighetskänslorna har typ tagit över mitt liv känns det som. I alla fall ikväll.updat. 00.30alltså, det bara fortsätter. låt mig vara!

22 nya barn

Så här blev resultatet efter att Nathalie (evrung.blogg.se) slitit, tovat och virkat mitt hår i 9 timmar. Jag är asnöjd och jag har fått många fina komplimanger! Nathalie är grym, Tack tjejen för ditt fina arbete!
En bild på lite oförlängda dreadbebisar:


sidecut

klippte sidecut och kortare lugg idag. imorgon blir det dreads i resten. Jag visar mer ansikte nu och kan inte gömma mig längre.


tidsfördrivskladd från tiden på Vox

Nu känner jag att det är på tiden att jag uppdaterar bloggen med lite kreativitet och inte bara inlägg med en massa text. Jag har varit dålig på att uppdatera pga att det har hänt en massa saker i mitt liv som ni kanske har märkt. Det har varit lite strul med att lägga in bilderna i datorn också, dessutom har jag inte haft något program att redigera dem i. Nu har jag till slut fixat ett gratisprog från internet så jag kan beskära och öka kontraserna lite, så nu får ni lite kladd som jag har gjort under tiden jag suttit på Galleri Vox medan jag höll UNGA-utställningen öppen! (som för övrigt är slut nu)Jag har även varit på Urkult i Näsåker sen sist. Det var en fantastisk verklighetsflygt för ett tag. Dock så var det sjukt jobbigt att komma hem igen och ta tag i livet. Jag har kunna stanna på Urkult för alltid.

110801

Jag har en del bilder jag har gjort sen sist som jag borde uppdatera med, men mitt problem är att jag inte har Photoshop i min dator sedan jag formatera om den och morsan har det inte på sin heller, så jag måste fixa det innan. Jag redigerar alltid till bilderna lite, för att göra dem mer verklighetstrogna (är tanken iaf).

Jag kan berätta lite om min dag ist. Så ni har någonting att läsa medan ni väntar. För den har varit lite galen, delvis på dåliga sätt men mest på bra sätt!

Det började med att Ceylon tänkte följa med mig till bussen imorse när jag skulle åka in till VOX så jag fick ringa till mamma som va hemma och be henne gå ut och ropa på honom, han sprang till henne med svansen rakt upp i vädret och pep, gullkatt.
När jag kom till VOX så fick jag först besök av mitt ex, han skulle lämna en gitarr som jag ska sälja och jag började naturligvis gråta efter en stund när vi satt och pratade, så han gick ganska snart. Det är ju trots allt inte ens 2 veckor sen vi gjorde slut och jag är sjukt trasig än. Har även drömt jobbiga drömmar varje natt och vaknar alltid med en klump i bröstet, men det ska väl gå över så småning om hoppas jag. Tur är det väl iaf att vi inte är ovänner.
Snart efter att han har gått och jag lugnat ner mig kikade Nicklas in, och han stannade i flera timmar. Hanna kikade även förbi en snabbis innan hon skulle till jobbet och Pauline kom och vi började snacka om våra kärleksproblem och om andra hemska saker som händer i världen mest hela tiden. Sjuka värld. Nicklas ville be för oss och allt hemskt så han började be, både jag och Pauline började böla då, jag var tvungen att gå därifrån och lugna ner mig på toa, dels för att det han sa var så fint men det kändes även obehagligt eftersom jag själv inte är troende. Efter det var vi "glada" igen, och fortsatte vårat kaffe och te-rep. Christer, Khel och Hanning kom även förbi och höll och sällskap ett tag tills de sedan skulle åka ut på någon åker och spränga en micro i luften bara för att det var kul, dom lyckades dock inte så det slutade med att dom bara eldade upp den. Sedan vid 4 när jag skulle stänga galleriet kom Jerry förbi för att hänga med mig och vi satte oss och snacka i 2 timmar på stan om allt och inget, Tove hamnade på samma bänk som oss också ett tag och hon berättade om sin galna helg om slagsmål, poliser och 300 kr för 45 minuters dans.
När han skulle åka hem ringde jag upp Pauline igen som jag visste var kvar i stan så jag åt sushi med henne och två av hennes polare, och efter sushin tog vi en fika. Mycket sällskap och mycket snack idag med många människor och jag uppskattar allt sällskap, sällskap är precis vara jag behöver just nu för att må bättre. Dumt att jag nämner alla gånger vi grät, men jag kan informera er om att jag har skrattat minst lika mycket som jag har gråtit idag. Vilket är asbra! Det är aldrig lätt när förhållanden tar slut, men det går lättare när man har människor omkring sig som man kan prata med men framförallt skratta tillsammans med <3
På vägen till bussen som jag skulle ta hem så köpte jag en dosa snus, det var kanske dumt men jag jag kände för att vara dum. eller om jag siterar det jag skrev på facebook nyss :

"känner mig lite rebellisk idag då jag köpte mig en dosa snus, planerar att snagga ena sidan skallen och göra ett par dreads på den andra, även sugen på att pierca medusa igen och planerar också att bli vegetarian på riktigt och inte bara på halvtid plus att jag funderar på att inom en tid bosätta mig i Göteborg. Snusandet hoppas jag dock på hålla kortvarigt, men det känns bra just nu."

Det var väl det mesta om min dag, händelserik och intressant. Tycker om den och kommer minnas den. Tack till alla som jag fått dela tårar och skratt med <3 Allt håller på förändras och jag är lite rädd för denna förändring men vill bara hoppas på att det förändras till det bättre även om det är sjukt tungt just nu. Jag har svårt att se att allt kommer lösa sig men måste intala mig själv att jag vet att det kommer bli bra. Annars kommer det gå åt helvete. Ett nytt liv är på gång och jag tar ett steg längre för varje dag. En dag kommer jag må bra igen och jag ser fram emot den dagen. Veckorna går långsamt nu men jag är snart tillbaka.


RSS 2.0