reddreadnu är dem i! Natta ska fota mig på Fredag/imorgon, så då kommer det upp mer spännande bilder!

redhead

Idag färgade jag mitt hår rödare. Tanken är att dreadsen ska in denna vecka också!


broccolisoppa

jag hade broccoli över efter gårdagens matlagning, så jag improviserade fram en grön soppa; 

gul lök
purjolök
vitlök
broccoli
timjan
basilika
örtsalt
svartpeppar
olivoja
buljong


Den smaka faktiskt sjukt bra.

Horatiernas edJag sitter och försöker analysera denna bild. En uppgift vi fått i konstorienteringen. 
jag tycker att det är sjukt svårt, och faktiskt ganska jobbigt också. Men det går väl!~


Så här ser mitt hår ut nu, inom bara några dagar kommer det se helt anorlunda ut.
Ska färga det rödare och fläta in dreadsen till vekan. Jag uppdaterar med bild då! :)


~

jag började på denna för ett tag sen;

höst

Hösten är här nu har jag märkt, den är fin men något mörk och ensam.
(jag har tagit bilderna med iPhone, klicka på dem för att se dem större!)
~

Denna vecka har vi ritat ett rum i perspektiv och haft en massa kroki i skolan;


(Mitt rum är inte klart än. Jag gillar inte perspektiv) 

snart dax att fläta in.


Natta håller upp mina blivande dreads! 


På bilden är dem dock inte  klara, de kommer inte vara lika fluffiga när dem är redo
att  flätas in  :) Efter  denna  bild  har  hon  både  virkat och värmt dem så dem har 
blivit bra mycket mindre! Ryktas om att de kanske sitter på mitt huvud till helgen!

det kan bara bli bättre.


Allt känns onekligen komplicerat. 
Relationer till relationer, framför allt relationer.
Mitt psyke försöker jag reda ut, sen mindre än en vecka tillbaka.
Jag kan tycka att jag tänker rätt smart och rätt, men tappar lika lätt bort mig. 
Jag kan må riktigt bra, men kan också komma på mig att jag kanske inte gör egentligen.
Det är tufft, men förmodligen sjukt enkelt egentligen. 
Hur ska man kunna veta? 
När det är känslor som styr, känslor som spökar så är det svårare.
Även om jag vet vad som är rätt har jag svårt att göra rätt många gånger.
Jag vet inte om det är mig själv jag har svårast med, förmodligen. 
Jag vet att jag är för snäll många gånger, sätter andras mående före mitt eget. 
MEN! Det är bland annat det jag försöker förändra. 
Försöker få mig själv att förstå att Jag är viktigast för Mig, alltid.
Jag vet det, men har som sagt svårt att förstå och agera utifrån det.
Bryr mig fortfarande sjukt mycket om andra, kommer nog aldrig sluta göra. 
Framför allt när jag känner att jag kan hjälpa personen i fråga, eller snarare 
tror att jag kan hjälpa personen i fråga. Det är svårt att säga, vet först efteråt.

Sen i 8an i grundskolan har jag fått höra från olika håll flera gånger att jag borde prata med någon. Det vill säga, väldigt många år egentligen utan att jag gjort. Från början vägrade jag, ville inte. De senaste kanske 2 åren har jag velat men inte kommit iväg, tills i tisdags. Jag fick hjälp, nämnde det bara för rätt människa som sen tog tag i det åt mig, jag hade tur? Jag ska dit imorn igen, till min psykolog, det tar emot men jag ska verkligen ge det en chans. Jag måste hitta mig själv. Det var mitt nästa steg, och än så länge går allt åt rätt håll, känns kanske som jag faller tillbaka några steg ibland men framför allt tar jag mig framåt. Jag kan inte stanna nu. Det kan hjälpa. 

Hur pass bra, eller hur pass dåligt jag mår har jag svårt att säga. När min psykolog frågade mig "har du självmordstankar? skadar du dig själv?" så svarade jag "verkligen inte!!" och det skulle nog aldrig falla mig in heller. Jag har ingen dödslängtan och jag hatar inte mig själv, har bara svårt att veta vad som är rätt och fel många gånger, svårt att ta mig vidare, svårt att ... seriöst, jag vet inte. Jag kan inte påstå att jag mår bra, men inte heller att jag mår dåligt. Min förklaring på mig själv är nog helt enkelt att jag bara är, och att det skulle kunna va bättre. Tror nog de allra flesta känner igen sig i dom orden, annat vore ganska konstigt. Ingen kan må bra jämt, det är omöjligt. 

Jag vet inte varför jag skriver det här just nu, varför jag får för mig att det är en bra idé att öppna upp mig något för allmänheten. Jag skäms inte, verkligen inte, men talar sällan om sånt här på det här sättet (dvs. blogg elr likande) för att jag inte vill att det ska misstolkas. Jag vill inte framstå som någon deprimerande människa som söker uppmärksamhet för det gör jag verkligen inte. Jag skriver det här för Min skull, inte för någon annans. och jag ska göra sånt som känns rätt för mig, även om jag är jävligt rädd för vad andra ska tycka. Kanske nästa problem att ta tag i?

Fast anledningen till detta inlägg vet jag nog trots allt. Det beror på att jag tänker sjukt mycket just nu. Det har hänt en massa saker under kort tid som ställer till det i mitt huvud. Både bra och mindre bra saker, allt känns mest, som jag sa i början, komplicerat. Och jag vet att det kanske är ett dåligt tillfälle att gå in i någon annans problem och finnas där till 100% när jag samtidigt försöker ta tag i mig själv och mina känslor för första gången i mitt liv. Men jag är helt enkelt som jag är, jag får försöka hitta någon balans för jag vill inte lägga nåt av sakerna åt sidan.Jag tycker jag gör det bra ändå.
Jag ger inte upp, jag tänker inte ge upp, jag försöker och det är det som är huvudsaken.

Och varför jag kan säga så är för att när jag träffade Ida (som hon jag snackar med heter) första gången nu i tisdags och talade om hur jag kände/tänkte etc. (inte allt, men det som var mest aktuellt och vad jag "tror" är min anledningen till varför jag vill prata med någon är) och även avslutade med "Men gud, nu låter ingenting jag säger vettigt längre, jag förstår inte vad jag snackar om" Så fick jag som svar av henne "Jag tycker det låter som du vet precis vad du pratar om, och jag tycker det du säger låter väldigt bra och smart, det märks att du har tänkt på det här mycket och länge! och du är stark som tagit ett steg längre och sökt hjälp" 

Jag förtjänar ett bra liv precis som alla andra, och det är helt okej att få hjälp på traven av någon som utbildad och har mer erfarenhet än jag. 

och med dom orden avslutar jag.

fullkomligt kaos


teckning

Vi har haft rätt mkt teckning på skolan nu, lägger upp lite blandade uppgifter; 

Jag blir och har blivit bättre på det trots att jag inte gillar att teckna speciellt mycket.

stilleben

På skolan idag har vi tecknat stilleben. För en gång skull så bestämde jag mig för att faktiskt anstränga mig lite extra och vara noggran och ge det tid, vilket jag annars är ganska dålig på. Jag har vanligtvis dåligt tålamod och vill arbeta snabbt och just därför så är teckning inte riktigt min grej egentligen. Men efter att ha tvinga mig själv, och trotsat mig själv så blev resultatet faktiskt över förväntan. Jag kan ju om jag bara vill, faktiskt! Jag får helt enkelt ge saker tid om jag vill utvecklas och komma någonstans. Det har jag iof vetat hela tiden men som sagt varit dålig på det. Från och med nu ska jag sluta vara dålig och fortsätta försöka och fortsätta vara bra i stället!


Mitt resultat. Även om det inte är perfekt så är jag nöjd.klassen.~

här är några bilder från krokin också,
vi har både tecknat av en smal och en gravid kvinna; 


(klicka på bilderna för att se dem större)~

Jag tänkte avsluta detta inlägga med lite mellantidskladd.
ordbajs

hej. 

I brist på annat att göra en onsdagkväll som denna så tänkte jag ge mig på att skriva nåt fånigt på min blogg. Jag menar, det händer inte så ofta och det är inte heller meningen att det ska hända eftersom det är en konstblogg och inte en vardagsblogg eller liknande.. Men jag känner att jag vill ordbajsa lite just nu och skriva någonting ointressant om ingenting en liten stund. Sen är det upp till er om ni orkar läsa det eller inte! 

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja, för jag har egentligen ingen idé om vad jag ens ska skriva... Jag skulle kunna börja med att tala om vad jag har gjort idag, därför att för omväxlings skull så har min dag faktiskt innehållit mer än vanligt och jag skulle kunna beskriva den som riktigt trevlig, intressant och ovanligt händelserik. 

Det började med att jag och Jonatan snoosade i närmare en timme om inte kanske till och med över en timme innan vi tog oss upp ur våra sängar, vaknade, fixade oss (som för mig betyder; ta på mig ett ansikte) och tog oss till skolan.. Med våra superhäftiga iPhones så hade vi ställt alarmet med ungefär 2 minuters skillnad vilket ledde till att min först ringde (mitt alarm låter som någon typ av trummor) och sen 2 minuter senare så så ringer Jonatans, elr snarare Kwackar... Då hans signal är ankor... 
Hur som helst, när det gått närmare en timme så tänker jag att jag ska säga till Jonatan "Nu har vi snoosat i snart en timme Jonatan, tillsammans med grisar" sen tänkte jag "grisar?" ... sen tänkte jag "nej, jag borde inte säga det här, vad är grejen med grisar, hur tänkte jag där?" Så jag sa det aldrig, tänkte bara för mig själv hur dum tanken var och klev upp ur sängen för att tvinga in mig själv i duschen och börja morgonens rutiner.

Lite senare in på morgonen säger jag ändå till Jonatan vad jag hade tänkt säga när jag vakna, och likaså han reagerade precis som jag "grisar?..." jag sa att jag inte visste och då fortsätter han med "Vet du vad du sa till mig igår när du gått och lagt dig?" jag.." HAHA, va? pratade jag i sömnen?" han "ja" jag "åhnej! Sa jag någonting pinsamt?" han "nejdå" Sen förklarade han att konversationen vi hade igår när jag somnat löd ungefär såhär:

jag: Jag vet inte!
han: ...?
jag: ...Är det ingenting med datorn elr nåt då?
han: va?
jag: jag vet inte...

Sen hade jag inte sagt så mkt mer. Han har även sagt att jag snackat med honom i sömnen förut, vilket jag tycker låter helt sinnessjukt stört för vad jag vet så har jag inte direkt gjort det tidigare. Inte hört någomnsäga att jag gör iaf!

På skolan senare iaf så var det en äldre man där som var Fotointresserad som höll en föreläsning för oss. Han berättade om Fotots historia från början till slut vilket jag fann mycket intressant men det berodde nog mycket på att mannen i fråga var mycket intressant och verkligen brann för just Fotografi och allt som hade med kameror att göra. Han hade även en stor samling av kameror, och kunde i stort sätt hålla upp en kamera/bild/plåt/album från varje tidsperiod han pratade om. 

Efter skolan träffade jag upp mamma för att förtidsrösta på biblioteket, sedan gick jag tillsammans med två klasskompisar (Pauline och Ottilia) hem till mig för att koka ihop en broccolisoppa (som för övrigt blev riktigt god) och slänga in några baguetter i ugnen. Vi åt, skrattade, pratade om alla typer av olämpliga saker man kan prata om vid matbordet som till exempel magsjuka, spya och diarré. Men också om att gå i sömnen, prata i sömnen, svimma etc. Hur som helst så hade vi det mycket trevligt och jag uppskattar att komma några i min nya klass närmare.

Klockan drog iväg och närmade sig 7-halv 8 och vår nästa plan var att ta oss ner på Pipeline för säsongens första Onsdagscafé. Vi tog oss dit, lyssnade på en duktig tjej som spelade piano och sjöng och hade det allmänt trevlig igen tillsammans med varandra och några andra, dock något tröttare än vi var tidigare.

Nu ser jag här att bara min dag har dragit iväg och blivit ett ovanligt långt inlägg, textinlägg till och med vilket inte alls är speciellt vanligt på just min blogg... konstblogg. Jag kanske ska ta och avrunda det hela med en bild bara för att texten i sig inte ska ta över helt (vilket den kanske redan har gjort) och sen sluta ordbajsa?  
...Ja, inget svar på den frågan såklart eftersom jag just för tillfället dels bara resonerar med mig själv i mitt eget huvud och för att det här inlägget såklart inte är publicerat ännu... Så jag svarar mig själv med att säga att det låter som en alldeles utmärkt idé att försöka sluta ordbajsa och i stället avrunda och såklart lägga upp någon inte allt för opassande bild och önska alla en trevlig kväll. Bilden har såklart  ingenting att göra med resten av inlägget egentligen, 
men den passar  enligt mig in  på temat Konst, som min blogg egentligen
ska  handla  om. Barnkonst är en av de mest intressanta konstformerna
jag vet, just för att  barns  fantasi är helt underbar och härlig. Denna bild
är tagen nu i våras/början  av sommaren på en gata i Sörberge, och jag 
kunde inte lämna den utan att dokumentera den. Jag älskar den faktiskt

Trevlig kväll

jag blir aldrig nöjd

Jag tycker att det här är skitstörigt. 
Bara för att jag gav mig på att ändra utseendet på bloggen så blir jag aldrig nöjd.
Jag ändrar allt möjligt hela tiden men tycker inte att jag få till det. 
Vad tycker ni att jag ska ändra? hjälpmäh!


det börjar bli tjatigt


tusch/bläckpenna

Jag påbörjar en massa  såna här bilder med ansiktet i ansikten men är
riktigt dålig på att avsluta dem. Fast denna skulle kunna ses som klar..
Min  vän  Alexandra  var  intresserad av att få den av mig så det får hon
nog också  bara för att jag tycker om henne så mycket! :) hah sötchey.

Hur som helst så satt jag och kludda på denna idag när jag satt på Baritsta
för mig själv. Jag fördrev  tiden  innan  jag  för  första  gången skulle till min
psykolog. Det gick väl sådär för er som  undrar,  grät  och  hade  mig.. Ont
i huvudet nu vill jag lova men det hör väl  till.  Ska  träffa  henne  igen  nästa
vecka... Än så länge kan jag inte säga om det  känns  bra  eller  dåligt  iaf.

turquoise and purple

har påbörjat färgläggningen; 
~
passar på att lägga upp random skissuppgift jag gjorde på skolan förra veckan också; det  gick  ut på  att rita av en löv man själv fick välja utifrån. 

Vi har även  haft en hel del kroki, kan ta bilder och lägga upp
om ni vill se. jag tycker vissa bilder jag gjorde blev helt okey.


höstdreads

åhå! För  någon  vecka  sen  så  fick  Natta hem löshåret hon ska göra mina dreads av! 
Hon  har  även  satt  igång  att  tova  och jag är supernyfiken på hur det ser ut men helt
övertygad om att det kommer bli asbra! uppdaterar med bilder på det så fort dom finns.

här iaf en bild på själva håret innan hon börja, där man ser vilka nyanser det är;
Sen till någonting helt annat! jag har beställt hem ett play station 3, woaah! glad.

öga näsa mun

det är alldeles för sjukt länge sen jag uppdaterade här...

Hur som helst så har jag börjat i skolan nu (KOMS Sundsvalls Konstskola). Det
känns  helt  okey men jag har inte riktigt vant mig ännu, men det kommer väl!

Än  så  länge har vi mest bara fått göra olika skissövningar, mest utomhus, vilket
jag  personligen  tycker är  bland det tråkigaste som finns.. Men självklart mycket
nyttig t för  att  utvecklas... Ibland tycker jag att det känns jobbigt att man måste
nöta sånt man inte tycker om att göra för att bli bättre på det man gillar att göra.

Varför  jag  uppdaterade  nu  egentligen  va  för att jag har "skissat" upp ett typ
av mönster med näsor, ögon och  munnar som  jag  tänkt  fortsätta  jobba  med
genom att gegga ner den med  färger  så  att  säga..  Ni  får grunden nu, så får
ni resultatet senare. Det känns rätt bra att  vara igång  med  det  kreativa  igen!


RSS 2.0