kökssoffa

Idag svängde jag och Louise in på ett loppis och jag blev kär i denna soffa (500:-) Jag trodde jag såg fel på prislappen först för det kändes så billigt men det stämde! Dock så har jag i princip inte alls några pengar denna månad då jag inte har fått allt och kanske inte heller får allt som jag ska få... Så om jag har otur har jag bara 500:- kvar nu att leva på hela december (idag är det 28 november), eller om jag har tur så får jag pengar i mitten på december... Hur som helst så kunde jag inte lämna soffan när jag såg den, jag blev helt enkelt kär och jag kände att det var värt att vara fattig ett tag för att ha den i min ägo. Jag får helt enkelt leva på hoppet om att det ramlar in pengar snart!

Jag och Louise ska inviga min nya soffa och mitt nya fina kök idag med lussekatter & glögg!


Ceylon & Zucchini

Nu har jag bestämt mig för ett namn på den nya katten, Zucchini!nya misssen

Funderar fortfarande på namn. Men två st som har cirkulerat ett tag är Midna (midde) och Zelda. Eller någonting helt annat... Vad tycker ni? :)


loppisfynd & nya tuschpennor

För några veckor sen var jag på loppis med min syster på tonhallen. Jag hittade en fin burk för 20:- och ett stickad giraff för 10:- Jag kunde inte lämna någon av dem! (har lovat Petra att visa bilder på dem, så jag uppdaterar med dessa mest för hennes skull! Bättre sent än aldrig!)

kaffeburk
giraff


jag sa för någon vecka sen att jag tröttnat på tusch och ville byta material helt, men när jag gick in på bokhandeln igår och hittade dessa tuschpennor så blev jag inspirerad. Jag kommer nog både börja med nån oljemålning snart men fortfarande fortsätta med tuschen. Jag fick helt plötsligt fler möjligheter då jag hittade tuschpennor i gråskala! Jag provade dem självklart med en gång, och var därför tvungen att köpa en litet block som sedan kommer vara perfekt att alltid ha med sig i väskan, har inte haft något sånt tidigare men nu kommer jag ha det!

Jag har även flyttat ut min säng till vardagsrummet och använder den som soffa framför tvn under dagtid. i och med det blev mitt sovrum en ateljé då jag flyttade in skrivbordet och staffliet dit! Det ekar där inne pga att jag har så lite möbler där X) Men det känns rätt ballt med ett rum bara för att skapa. Nu får jag se till att göra någinting också så det inte bara står tomt!


krona och katt

Nu börjar leksakskristallkronan ta sig! Dock har jag bara en dag kvar av min praktik hos Kaisa så vi får se om jag hinner göra den klar eller om det blir hog som får göra det sista! Men jag få försöka ligga i imorgon för att få den klar helt enkel!

Här får ni två bilder på hur den ser ut nu ungefär. Det är ganska rörigt runt omkring dock och dessutom är bilderna lite suddiga.. men iaf! typ.


GOOOS! Ceylon ligger ofta såhär. Han är underbar, gosig, busig, charmig och nykastrerad.Det flyttar snart hem en till liten katt till oss, och Stina (mitt ex katt som jag varit kattvakt åt på obestämd tid) ska snart flytta igen, inte hem till mitt ex utan hem till en kille som heter Conny. Men den lilla katten som kommer hit är en hona (tror dom) som är långhårig och grå! Hon kommer nog i helgen eller i början på nästa vecka! jag längtar så! Ni ska få bilder på henne då : ) Just nu funderar jag på namn.. Jag har mest tänkt på Midna men det är lite svårt att säga. Blir kanske Midde isf. Eller så blir det någonting helt annat. Vi får se när hon kommer!

målat leksaker

Igår på Praktiken målade jag gossedjur och andra leksaker vita! För att de sedan ska sättas fast på en uppochnervänd lampskärm och till slut forma någon typ av leksakskristallkrona! Vi ska även hänga på en del pärlor som förstärker intrycket av kristallkrona. Jag tror att den kan bli fin när den är klar!Själva grunden/lampskärmen som allt ska sättas fast på:Mina händer blev minst lite vita som leksakerna jag målade:Om leksakerna bestämt sig för att vara torra idag så ska jag nog börja bygga ihop alla delar, ska bli spännande att se resultatet sen när den lyser!

Dumle-Cupcakes

Det blev 6 st riktigt stora och fina Dumle-Cupcakes,
med chokladfrosting toppat med silverkulor och hjärtan.

mina Cupcakes är klara, men jag fortsätter med att tvätta, diska och städa. Jag har flyttat in sängen i vardagsrummet med ist för kuddarna jag har haft på golvet framför tvn, kände att det började bli jobbigt då jag inte har haft någon soffa sen jag flyttade in. Så nu står sovrummet i princip tomt. Jag funderar på att flytta in mitt skrivbord och staffli där ist och ha det som någon typ av ateljé. Skulle ju funka eftersom jag ändå bor ensam.

bak- & tvättdag

Idag har jag bokat tvättstugan hela dagen för att få undan all smutsig tvätt som jag har, det var ett bra tag sen jag tvättade och jag passar på att tvätta både kläder, sängkläder, mattor och handdukar. Även en jacka, bordstabletter och en sjal. Det är en hel del kan jag tala om för er.. Under tiden maskinerna går så bakar jag Cupcakes som jag sedan ska ta till Kaisa-Marja och som kommer säljas i fiket i butiken! Om ni blir sugna kan ni komma förbi och fika medan de finns kvar! 


Dumle-CupcakesSå fort de har svalnat ska frostingen på, uppdaterar med en ny bild på det senare!

RSS 2.0