till Emily

Emily Hedlund blev förtjust i min teckning "use your fourth eye" men ville gärna ha den lite större och i rött, så jag fixade det! originalet är ritat i en bok som är i A4. Denna teckning är ritat på ett A3ark ist! Jag försökte göra bilden så lik som möjligt men man ser självklart skillnader, men jag hoppas att hon godkänner den! Jag känner dock själv att det är lite tomt nertill, men väntar med att göra någonting där tills jag pratat med henne så hon kan vara med och avgöra om någonting mer ska göras där och i så fall vad.

Det är kul att folk faktiskt gillar det jag gör, och vill köpa mina saker! Även om jag är relativt billig så rullar det ju in lite pengar! Vilket är bra med tanke på hur fattig jag faktiskt är. Är för tillfället mobil-lös nu också då min iPhone gick sönder rejält. har fortfarande över 3000 att betala på den, känns sjukt tärt faktiskt. Så pengar tackar jag inte nej till!


Jag har även gjort denna bild idag: Jag blev inspirerad av en bild som Sara Skogsberg (http://hjaerteress.blogg.se/) nyligen har gjort, så jag ville härma henne lite. Jag gillar inte mitt resultat dock, gubbarna blev för många, för tjocka och för skeva, så jag ska ge mig på det och ge idén ett nytt försök snart igen! Jag uppdaterar med bilder på det senare.

lily

Ny bild! jag provade även att rita en blomma/lilja i samma stuk. (Jag lyckades inte vila...)
tuschpennor, flytande tusch & akryl

På denna bild började jag som vanligt med tuschpennor, sedan målade jag bakgrunden med flytande svart tusch och till sist vit akrylfärg på vissa ställen i ansiktet. Det känns som att det håller på spårar ur totalt och det blir allt mer och mer kladd, för kladdigt. Jag tror nästan att jag måste vila lite.the green line

tuschpennor & flytande tusch. 
Tycker ni att det börjar bli tjatigt med mina gubbar eller gillar ni dem fortfarande! Ge gärna tips på hur ni tycker att jag skulle kunna göra anorlunda och utveckla! Jag har noll idéer och det känns som jag bara sitter och nöter samma grej gång på gång! btw. så mötte jag upp Julia idag på stan och överlämnade Frank Zappa bilden! Hon verkade nöjd! :)

use your fourth eye

tuschpennor & flytande tusch

greeneyed brothers

Igårnatt blev det en till kantig och kladdig teckning:
Jag är inte helt säker på denna, jag borde utvecka dessa bilder ännu lite till om jag ska bli nöjd själv.

rainboweyes

Jag försökte mig på någonting anorlunda men ändå samma grej, mer kladdigt och kantigt än vanligt.
Tycker ni att jag ska göra mer sånt eller hålla mig till det andra/runda och snälla jag gör? 


Jag vet att jag uppdaterar ganska ofta nu, och jag är även medveten om att allt inte är fullt lika bra... Tycker ni att jag ska fortsätta uppdatera ofta, eller bara visa er det som jag personligen tycker är bättre om man ska jämföra?

mikrofonkåttshirtstore

har skickat in mina teckningar som förslag på design till tshirtstore!Jag skickade dessa bilder till dem, men sa även att de kunde kika på min blogg om de ville se mer!

green octopus

Jag har fastnat lite på bläckfiskar känner jag, jag ritade en till i min bok idag. Denna gång en grön och mer bläckfiskig bläckfisk utan att armarna ska föreställa mustage och skägg på en gubbe. octopus

Jag grundade ännu ett papper med akvarell, denna gång med blått grönt och lila, sedan ritade jag en ny bläckfiskman på det! Jag tyckte att det blev sådär, precis som förra gången.. Inte helt nöjd alltså. Det blir inte alls som jag tänkt mig innan! Tanken i skallen ser alltid bättre ut än resultatet! hah, typiskt! Fast det som stör mig mest är ändå vart på papperet han hamnade, det känns som det är för mycket "luft" ovanför huvudet, Jag funderar på om jag kanske ska fylla ut det med någonting, vad tror ni om det och i så fall med vad? Anledningen till varför det blev så är för att jag körde hela teckningen på frihand direkt med tusch, utan att skissa innan! Fast det gör jag iof alltid, och då blir det ju som det blir också eftersom det inte går att ändra! 
skrivbord

Nu har jag äntligen fått tillbaka mitt skrivbord! Jag har inte haft något, eller snarare lånat ut mitt till Anders sen vi flyttade ihop för att han skulle kunna ha sin dator och stuf på då det han hade innan inte heller var hans. Men nu när han äntligen har köpt ett eget (ungefär ett halvår senare) så fick jag tillbaka mitt! Så nu har jag någonstans att sitta när jag ritar och grejar igen i stället för att sitta som en knöl i soffan! Det känns bra och jag ska precis påbörja en ny akvarell&tusch bild, Jag uppdaterar med det senare när den är klar! Jag tror den kommer bli ball! Har en bra idé!
octopusman

Jag kladdade lite i min bokakvarell och tusch

Det slog mig att jag skulle grunda ett akvarellpapper lite slarvigt med färg för att sedan teckna en gubbe med tusch  på det när det torkat, så jag gjort det: 

När jag tänkte på det så såg det assnyggt ut i mitt huvud, men resultatet jag åstakom blev inte fullt lika awesome som jag hoppats, men det blev ju helt okey! Jag ska göra fler såna här bilder och förhoppningsvis kommer jag lyckas bättre nästa gån Jag tänkte köpa på mig några schysta ramar på secondhand också, kanske inte likadana men dom ska iaf passa ihop, och sen om det känns bra så är det nog dessa bilder som jag kommer ta med mig och ställa ut på utställningen i Trondheim i augusti! vad tror ni om det?

Jag pillade även ihop den här bilden för några dagar sedan när jag satt och lyssnade på låten "om sanningen ska fram" som jag antar att ingen kan ha missat.  Det är roligt att blanda text och bild, även om just denna inte blev speciellt spännande. Är det någon som har någon intressant text från låt, dikt eller liknande som ni tror skulle kunna inspirera mig så kasta den på mig så får vi se vad jag kan göra!


juice och simpsons

Jag skulle rita, men det blev mest kladd, så jag dricker juice och kollar på simpsons ist.


Jag har börjat på denna med, jag har inte bestämt mig om jag gillar den eller inte än! Tanken är att jag ska fylla hela sidan med gubbar, men jag kom av mig efter fyra.


plantor redo att skänkas!

Nu känns det som att jag har tusenmiljarder växter i alla fönster + på balkongen och nu har äntligen alla citronbasilikaplantor fått egna krukor och de flesta paprikaplantorna också! Bortsätt från de som sitter tillsammans i en lite större korg ute på balkongen, men alla som jag har inne sitter i plastkrukor i ny jord redo att skänkas till frivilliga! Jag har 7 basilika och 7 paprika och det är först till kvarn som gäller nu! Dock verkar det lite svårt att hitta folk som vill ha mina bebisar konstigt nog, eller det handlar nog mest om att folk är lata som inte riktigt orkar komma hem till mig och hämta dem! Det är ju trots allt en del som sagt att dem vill ha, och ni som känner med er att ni är en av dem får minsann ta kontakt med mig och komma över, eller träffa mig någonting på stan så ni kan få, annars finns risken att de ges till någon annan :) Det är ju såhär att de bara blir större och större och jag har snart ingen plats kvar i mina fönster. Jag införskaffade även lite nya blommor igår. 3 krukväxter för 100 kr på Plantaget + att jag snodde smultronplant på mammas gård och satt i en ampel som hänger ute på balkongen nu också! Så som sagt, jag har tusenmiljarder växten och skänker gärna bort en del av det jag har odlat upp själv! 


Här får ni lite bilder: 


vardagsrumsfönstret, här står paprikaplantorna tillsammans i varsin kruka på en bricka redo att flytta.
köksfönstret 
Den okända gästen som växte upp ur samma kruka som en annan blomma som jag misstänkte vara en tomatplanta har skjutit iväg ordentligt och kan nu inte vara någonting annat är just en tomatplanta! Konstigt att den växte upp där helt random, men jag välkomnar den självklart till familjen och hoppas på en massa frukt, om inte så får den hur som helst stå och vara fin i köksfönstret!
sovrumsfönstret

Här inne är det en djungel runt fönstet, Det är tur att jag har ett bord under fönstret annars hade jag aldrig kunnat ha så mycket växter som jag faktiskt ändå har! Till höger nere på bordet står all basilika som väntar på nya hem.
Ute på balkongen har jag nu 4 solrosor i en blomlåda, 2 solrosor i en kruka, massa paprika i en lite större korg, 2 krukor med sockerärtor (dock tror jag inte att dem kommer överleva länge till), En tomatplanta som det ska komma köksbärstomater på som blommar för full och till sist smultronen som flyttade dit igår! 

Jag tror att Anders kan vara lite less på mig och mina blommor nu, så om inte annat så gör ni honom en tjänst om ni tar några plant ifrån mig!

Siamesetwins

Ny bild!bakom våra moln så skiner solen

Jag illusterade denna bild till texten under bilden:
Texten är ett stycke taget ur: Kultiration – Mamma

Galleri Vox i sommar!

Precis som i fjol så har jag fått fieriearbete på Galleri Vox i sommar! Det är som ett sommarjobb fast det är Försäkringskassan som betalar ut lönen! I fjol renoverade vi möbler, och galleriet låg fortfarande i lokalen på Sjögatan, iår ska jag arrangera en Konstutställning med unga konstnärer och fotografer och galleriet ligger nu i en ny lokal på Esplanaden! Jag har fått jobb i 8 veckor så jag kommer klara mig ekonomiskt under sommaren iaf! Och jag slutar lagom till att jag ska åka till Trondheim och ställa ut stuff på PSTEREO festival (18-21 Augusti Tors-Sön) Det här skulle absolut kunna bli en asbra sommar som för min del kommer innehålla konst, konst och lite mer konst! 
Jag har ritat mer i min bok, denna gång blev det såhär:


Jag har en fundering på om jag ska ha en "samlingsnamn" på dessa gubbar som jag gör, Vad tror ni om det? Jag har tänkt att de kanske skulle kunna heta Freakoz, men jag vet inte om det kanske är lite väl töntigt... Kom gärna med förslag! Jag hade tänkt mig att de skulle heta någonting som är ganska enkelt att komma ihåg ändå, ifall jag någon gång skulle få för mig att trycka skiten på kläder, för då skulle märket kunna heta detsamma! Vore en idé! Den slog mig idag och jag tycker att den låter ganska bra.RSS 2.0